Vlhová je s tretím miestom spokojná, no potrebuje oddych: Peťa bude sviatkovať v Taliansku

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zbiera v tejto sezóne pódiové umiestnenia, ale vždy skončila najlepšie tretia. Po dvoch novembrových ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zbiera v tejto sezóne pódiové umiestnenia, ale vždy skončila najlepšie tretia. Po dvoch novembrových slalomoch vo fínskom Levi si bronzové stupienky zdupľovala aj tento víkend v talianskom Sestriere.

FOTOGALÉRIA: Vlhová neobhájila víťazstvo z prvého kola

Vlhovú však hnevalo, že v sobotných aj v nedeľných pretekoch nedokázala udržať pozíciu líderky, ktorá jej patrila po prvom kole.

V nedeľnom slalome zaostala o 70 desatín sekundy za Švajčiarkou Wendy Holdenerovou, pred Vlhovú sa dostala aj Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,47). "Všeobecne som spokojná s výkonmi, ale ak sa mám na to pozrieť detailnejšie, išla som oba dni výborne v prvom kole a v druhom som urobila pár chýb. Ale jazdím vyrovnane, teším sa opäť z pódia. Verím, že sínusoida pôjde hore," povedala pre TASR slovenská lyžiarka v cieľových priestoroch.

Dvadsaťsedemročná Vlhová získala štvrté pódiové umiestnenie v tejto sezóne, z triumfu sa zatiaľ netešila. "Ak to príde, budeme sa tešiť a ak nie, budeme na sebe makať. Nie je ľahké stále víťaziť," poznamenala.

Vlhová štartovala v 1. kole s číslom 5 a na ľadovej trati sa v úvode nevyvarovala drobným chybám. V oboch kolách jej však vyšiel spodok trate. "Išla som spodnú časť výborne, na vrchu ako keby som nechytila rytmus a sa to viezlo. Ale v spodnej časti som sa nakopla. Ani včera a ani dnes som v druhom kole neurobila veľkú chybu, ale baby boli rýchlejšie, takto to v športe je," dodala pre TASR.

Program SP žien pokračuje pretekmi vo švajčiarskom St. Moritzi, kde sa od 16. do 18. decembra uskutočnia dva zjazdy a jeden super-G. Nebude na nich chýbať ani Slovenka. "V prvom rade si potrebujem oddýchnuť. V St. Moritzi to bude ako keby tréning, tie rýchlostné disciplíny sú voľnejšie ako technické disciplíny. Budeme teraz trénovať ´speedy´, ale potom zasa nabehneme na obrák a slalom a dobre sa pripravíme na koniec decembra a január," uzavrela Vlhová.

Otec olympijskej šampiónky v slalome Igor Vlha pre TASR predostrel celý program tímu až do konca roka: "V Taliansku budeme aj sviatkovať a odtiaľ vychádzať na preteky, aby Petra veľa necestovala a bola v pokoji. My teraz ideme domov, zvyšok tímu tam a odtiaľ so St. Moritzu, kde Petru čaká na budúci víkend super-G a zjazd. Potom prídeme za nimi do Talianska aj so stromčekom a so všetkým."

Vianoce tak strávia Vlhovci na horách, slovenská lyžiarka sa nad tým pousmiala: "Nemôžeme ísť do Dubaja, musím trénovať na horách. Ale budem oddychovať a najmä všetci budeme spolu, bude to príjemné s užitočným. Cez Vianoce si najmä oddýchnem, ale budem sa aj pripravovať." Šéf tímu dodal: "Aj si zahráme karty, urobíme kapustnicu. Je nám lepšie takto. Sme pokope, je to taká idylka, osvedčilo sa nám to, je zbytočné cestovať domov."

V nasledujúcich pretekoch sa Vlhová bude snažiť vylepšiť svoje štyri pódiové umiestnenia v tejto sezóne, vždy jej patrila tretia priečka. "Každé pódium je dobré. V Sestriere sme získali tretie miesta, sme pokojní, ale trojok už bolo dosť. Petra je dobre nastavená, nebola tu ideálna podložka, takže treba pracovať a ideme ďalej. Myslím si, že čo má prísť, príde. V nedeľnom slalome si Wendy Holdenerová zaslúžila zvíťaziť. Preteky boli pekné, dramatické a napínavé. A to nielen pre slovenských divákov," dodal na záver Vlha pre TASR.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});