Hamšík radí Neapolu: Tohto Slováka musíte mať!

Bývalý slovenský reprezentačný kapitán Marek Hamšík (35) poradil svojmu niekdajšiemu klubu SSC Neapol, aby sa pokúsil získať jedného ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Bývalý slovenský reprezentačný kapitán Marek Hamšík (35) poradil svojmu niekdajšiemu klubu SSC Neapol, aby sa pokúsil získať jedného zo slovenských reprezentantov.

Bývalý slovenský reprezentačný kapitán Marek Hamšík (35) sa počas reprezentačnej prestávky vybral navštíviť svoje niekdajšie pôsobisko Neapol. Talianske médiá už dlhšie spomínajú, že od klubu spod Vezuvu má Hamšík ponuku pracovať po aktívnej kariére v jeho vedení.

Na snímke slovenskí futbalisti zľava Marek Hamšík,  Milan Škriniar, Peter Pekarík, Ľubomír Šatka a Stanislav Lobotka po prípravnom futbalovom zápase Slovensko - Čile.
Posledný zápas ikony slovenského futbalu nenechal nejedno oko suché: Takto sa lúčil Marek Hamšík! Zobraziť článok

Hamšík preukazuje už teraz svoje manažérske schopnosti. Založil vlastnú futbalovú akadémiu, v ktorej vychováva mladé talenty a tiež odporučil vedeniu slovenskej reprezentácie trénera Calzonu. Pri nedávnej návšteve Neapola sa stretol aj s predstaviteľmi klubu a odporučil im angažovať Slováka Tomáša Suslova.

„V tejto sezóne nežiari tak, ako v minulej, kedy bol lídrom Groningenu. Mal zranenie, zmenil sa herný systém mužstva a Suslov na to trochu trpí. Má skvelé nohy a je mladý. Je schopný hrať na rôznych ofenzívnych pozíciách. Má prehľad, techniku, schopnosť zrýchliť i spomaliť hru," analyzoval holandský expert Chris Holter pre Radio Kiss Kiss Napoli.

Netreba pripomínať, že v súčasnosti patrí medzi lídrov Neapola ďalší slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. Pribudne mu čoskoro do kabíny krajan?

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});