Montreal poslal Slovákom odpoveď: Budeme mať Slafkovského na MS?

Na toto čakalo celé hokejové Slovensko! Montreal sa vyjadril k účasti útočníka Juraja Slafkovského (18) na blížiacich sa juniorských ...
  • Zdroj: SITA/AP

Na toto čakalo celé hokejové Slovensko! Montreal sa vyjadril k účasti útočníka Juraja Slafkovského (18) na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta v Kanade. Budú s ním môcť Slováci rátať?

Bude mať Slovensko na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade k dispozícii aj svoju najväčšiu hviezdu? Podľa vyjadrení generálneho manažéra Montrealu Jeffa Gortona s najväčšou pravdepodobnosťou nie.

„Zatiaľ sme nič definitívne nerozhodli," hovoril Gorton pre lapresse.ca. „Slovenskému zväzu sme povedali, že ho budeme sledovať a že sa rozhodneme na poslednú chvíľu. V tejto chvíli očakávame, že zostane s nami. Tak sme im povedali, aby plánovali bez neho a že im zavoláme, ak sa to zmení," dodal predstaviteľ klubu z "originálnej šestky" NHL.

Otrasený Juraj Slafkovský odchádzal na striedačku Montrealu.
Slafkovský vystrašil celý Montreal: Po zákroku Schenna zostal ležať nehybne na ľade Zobraziť článok

Jeff Gorton ale pripustil, že za určitých okolností môže vedenie Canadiens svoje rozhodnutie zmeniť a Slafkovského na turnaj pustia. „Hrá celkom dobre, vidíme progres. To sa však môže zmeniť. Tímy zvyčajne neradi robia zmeny na poslednú chvíľu, ale pri hráčovi ako on, myslím si, že by to vyriešili!," uviedol.

Montreal aktuálne trápia viaceré zranenia útočníkov a to je jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý si klub chce Slafkovského ponechať. Zranení sú útočníci Jonathan Drouin, Paul Byron, Mike Hoffman, Brendan Gallagher a tiež Sean Monahan, po boku ktorého hral Slafkovský v posledných zápasoch.

Po presune do vyšších formácií sa slovenskému útočníkovi začalo výborne dariť a bodoval v troch z posledných štyroch zápasov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});