Tréner Portugalska prehovoril: Prečo Ronalda vynechal v zostave?

Nezaradenie Cristiana Ronalda (37) do základnej jedenástky Portugalska v osemfinále futbalových MS proti Švajčiarsku označil Fernando ...
  • Zdroj: SITA/AP

Nezaradenie Cristiana Ronalda (37) do základnej jedenástky Portugalska v osemfinále futbalových MS proti Švajčiarsku označil Fernando Santos (68) za strategický ťah.

Portugalci môžu zopakovať úspešné vystúpenie z MS 2006 v Nemecku, na ktorých postúpili do semifinále. Ramos tajne dúfa, že by to v Katare mohli dotiahnuť ešte ďalej. "Náš sen naďalej žije, ale ešte je priskoro o tom hovoriť. Mám z nášho výkonu dobrý pocit. V tíme si veríme všetci navzájom a verím si aj ja. O tom, či vo štvrťfinále opäť nastúpim v základe, nerozhodujem ja, ale niekto iný," povedal útočník Benficy Lisabon.

Švajčiari sa v osemfinále nedokázali individuálne presadiť a v obrane sa dopúšťali chýb, ktoré Portugalci nemilosrdne trestali. Tímu Murata Yakina citeľne chýbali Nico Elvedi a Silvan Widmer. Neistého Fabiana Schära, ktorý pri prvom góle neustrážil Ramosa, švajčiarsky kouč po polčase vystriedal. "Ospravedlňujem sa v mene tímu všetkým fanúšikom, ktorých sme sklamali. Nevyšiel nám zápasový plán, naopak Portugalsko v stretnutí ukázalo svoju obrovskú kvalitu," priznal krídelník Xherdan Shaqiri.

Cristiano Ronaldo nastúpil proti Švajčiarom až na záverečnú štvrťhodinu.
Urazený Ronaldo góly neoslavoval! Tie grimasy a gestá hovoria za všetko Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});