Najnovší rebríček WTA: Schmiedlová vypadla z elitnej stovky

Na popredných priečkach tenisových rebríčkov WTA a ATP sa za ostatný týždeň nič nezmenilo, ich lídrami sú Poľka Iga Swiateková a Španiel ...
  • Zdroj: tasr

Na popredných priečkach tenisových rebríčkov WTA a ATP sa za ostatný týždeň nič nezmenilo, ich lídrami sú Poľka Iga Swiateková a Španiel Carlos Alcaraz.

Obaja už istý čas majú istotu koncoročných lídrov hodnotení. V mužskom kalendári už nie sú na programe žiadne turnaje ATP, o body bojujú len na challengeroch a podujatiach ITF. Medzi ženami sa ešte konajú turnaje WTA vo Francúzsku - v Angers a Limoges.

Swiateková má pred Tunisankou Ons Jabeurovou náskok 6030 bodov. Tretia je Američanka Jessica Pegulová, štvrtá Francúzka Caroline Garciová. Piata pozícia patrí Bieloruske Arine Sobolenkovej, šiesta Grékyni Marii Sakkariovej, siedma Američanke Coco Gauffovej, ôsma Ruske Darii Kasatkinovej, deviata jej krajanke Veronike Kudermetevovej a elitnú desiatku uzatvára Rumunka Simona Halepová.

Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (28) v porovnaní s minulotýždňovou edíciou rebríčka klesla o dve priečky na 101. stupienok, národnou dvojkou je Viktória Kužmová na 148. pozícii. Žiadna ďalšia slovenská tenistka nefiguruje v druhej stovke rebríčka.

Španielsky mladík Alcaraz vedie pred krajanom Rafaelom Nadalom o rovných 800 bodov, tretí je Nór Casper Ruud. Na štvrtej priečke figuruje Grék Stefanos Tsitsipas, na piatej Srb Novak Djokovič, na šiestej Kanaďan Felix Auger-Aliassime. Na siedmom stupienku je Rus Daniil Medvedev, na ôsmom jeho krajan Andrej Rubľov, na deviatom Američan Taylor Fritz a desiaty je Poliak Hubert Hurkacz.

Na pozícii slovenskej mužskej jednotky je stále Alex Molčan, ktorý zostal na 50. priečke. Norbert Gombos sa udržal na 116. stupienku, Lukáš Klein klesol o jeden post na 137. a Jozef Kovalík o dve miesta na 139. pozíciu.

Na čele deblových rebríčkov sú Češka Kateřina Siniaková a Holanďan Wesley Koolhof s Britom Nealom Skupským. Filip Polášek je medzi mužmi na 90. poste a Tereza Mihalíková medzi ženami na 49. mieste.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});