Smrť legendárneho trénera († 91) zasiahla aj Hantuchovú: Dojemný odkaz do neba!

Tenisový svet zasiahla smutná správa. Vo veku 91 rokov zomrel legendárny kouč Nick Bollettieri.
  • 2Galéria
  • Zdroj: instagram/danielahantuchova

Tenisový svet zasiahla smutná správa. Vo veku 91 rokov zomrel legendárny kouč Nick Bollettieri.

Fotogaléria

Američan sa podieľal na výchove mnohých svetových jednotie, ako Andre Agassi, Jim Courier, Maria Šarapovová či Monika Selešová.  

Bollettieri spolupracoval aj so sestrami Serenou a Venus Williamsovými, Mary Pierceovou či Tommym Haasom. V uplynulom období trpel vážnymi zdravotnými problémami. Pred dvoma rokmi skolaboval na kurte a museli ho previezť do nemocnice s infekciou obličiek.

V Bollettieriho slávnej akadémii v Bradentone na Floride v minulosti trénovala aj Slovenka Daniela Hantuchová, ktorá sa vo svetovom rebríčku WTA prepracovala na piate miesto. Hantuchovú smrť legendárneho kouča zasiahla.

Nikdy nezabudnem na deň, keď sa Nick spýtal mojich rodičov, či by im to nevadilo, že sa stane mojím trénerom. Mala som 12 rokov a môj život sa doslova zmenil práve vtedy. Uvedomenie si, že priekopník trénerského sveta a jeden z najväčších ľudí v histórii tenisu dôveroval mojej hre a veril vo mňa viac ako ja, ma šokovalo. Ďakujem ti Nick za všetko a slovami nikdy nedokážem opísať, ako veľmi som vďačná za všetko, čo si urobil nielen pre mňa, ale pre svet tenisu a pre nás všetkých, ktorí sme mali to šťastie, že sme sa volali tvojimi študentmi,“ napísala na sociálnu sieť Daniela Hantuchová.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});