Najväčším sklamaním MS boli výkony favorizovaného Belgicka: Päť hráčov odletelo domov bez tímu!

Neklapalo im to na ihrisku a ani v kabíne! Futbalistov Belgicka pasovali odborníci i fanúšikovia do širšieho okruhu favorita na titul, ...

Neklapalo im to na ihrisku a ani v kabíne! Futbalistov Belgicka pasovali odborníci i fanúšikovia do širšieho okruhu favorita na titul, ale zverenci španielskeho kouča Roberta Martineza sklamali.

Fotogaléria

V troch dueloch strelili iba gól a hoci získali štyri body, zo skupiny nepostúpili. Navyše sa hráči rozhádali a pätica z nich odletela z turnaja na svoje náklady po vlastnej osi!

Hviezdna partia okolo gólmana Courtoisa a hráčov v poli ako Hazard, Lukaku, De Bruyne, Mertens či Witsel v roku 2018 na svetovom šampionáte v Rusku vybojovala bronzové medaily a veľa sa od nich očakávalo aj v Katare.

Hoci Belgičania úspešne vstúpili do MS tesným triumfom nad Kanadou, v ďalších dvoch zápasoch v skupine už nedokázali streliť gól. Po prehre 0:2 s Marokom a remíze 0:0 s Chorvátskom si predčasne zbalili kufre. „Nečakal som predčasný koniec Belgicka, ale oni mali problémy v tíme, takže aj to bol zrejme dôvod ich konca,“ povedal pre Nový Čas bývalý reprezentant Vladimír Kinder.

Na snímke francúzsky futbalista Jules Koundé.
Bizarný moment na MS v Katare: Francúz Koundé prišiel o zlaté retiazky Zobraziť článok

Slabé sebavedomie

Belgické médiá okamžite začali analyzovať, čo stojí za vypadnutím mužstva, a zistili, že to zverencom kouča Martineza škrípalo nielen na trávniku, ale aj v kabíne. Hráči si totiž už počas turnaja odkazovali cez médiá rôzne výčitky a chýbalo im aj sebavedomie. Svedčí o tom aj výrok záložníka De Bruyneho po prehre s Marokom 0:2, keď na otázku médií, či majú šancu vyhrať zlato, odvetil: „Vyhrať šampionát? Nebláznite, sme príliš starí.“

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Calzona zrealizoval v repre novinku, chce spoznať tím: Nominoval aj talent z Talianska Zobraziť článok

Skončí aj Hazard?

O tom, že atmosféra v kabíne bola dusná, hovorí aj fakt, že až pätica hráčov neodletela z Kataru s tímom, ale na vlastné náklady po svojej osi. Podľa belgického denníka Het Laatste Nieuws malo ísť o hráčov Meuniera, Theatea, Witsela, Dokua a Opendu.

Národný zväz navyše musí hľadať aj nového
kouča, keďže Španiel Martinez už pred turnajom oznámil, že po MS na lavičke končí. Otázna je aj budúcnosť hviezdneho útočníka Edena Hazarda. „Je dosť reálne, že po 14 rokoch v národnom tíme skončím,“ nechal sa počuť Hazard.

Na snímke Raheem Sterling.
Sterling náhle opustil Anglicko na MS: Žena a deti prežili doma horor Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});