Ružičkov nádherný gólový únik a trojbodový koncert, Fehérváry nedohral pre zranenie

Slovenský hokejista Adam Ružička sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2 a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Adam Ružička sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2 a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Dvadsaťtriročný útočník zaznamenal šiesty gól v sezóne a pridal dve asistencie. V štrnástich zápasoch NHL nazbieral 13 bodov (6+7).

Ružička odohral 12:32 minút a prihral na prvé dva góly domácich v zápase. V 54. minúte mu Mikael Backlund poslal prihrávku na modrú čiaru, slovenský útočník prekonal v nájazde Charlieho Lindgrena strelou zápästím. Týmto gólom zvýšil náskok "plameňov" na 3:1, bol to teda zároveň aj víťazný gól. Okrem bodov nazbieral aj tri plusky, jeden bodyček a jednu strelu na bránku.

 

 

Slovenský hokejista v drese Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský (vpravo) sa teší so spoluhráčmi po góle.
Slafkovský bodoval v druhom zápase po sebe, Regenda sa pohral s ruskou hviezdou Zobraziť článok

V drese hostí odohral obranca Martin Fehérváry len necelých 10 minút, po súboji s Milanom Lucicom opustil ľad v 2. tretine pre zranenie v hornej časti tela. Zápas nedochytal pre zranenie ani brankár Washingtonu Darcy Kuemper. Stav oboch hráčov vyhodnotia v priebehu nedele.

 

 

Calgary - Washington 5:2 /A. Ružička za domácich 1+2/

Góly: 19. Coleman (Ružička, Backlund), 22. Mangiapane (Backlund, Ružička), 54. Ružička (Backlund, R. Andersson), 55. Mangiapane (Dubé, Kadri), 60. E. Lindholm (Toffoli, Tanev) – 20. Sheary (Kuzněcov), 59. Carlson (Eller, D. Strome)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});