Aká je pravda o Pelého zdravotnom stave? Brazilské média prišli so šokujúcou informáciou

Legendárny brazílsky futbalista Pelé (82) poďakoval fanúšikom na celom svete za priania, ktoré dostal po prijatí do nemocnice v Sao Paule. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Legendárny brazílsky futbalista Pelé (82) poďakoval fanúšikom na celom svete za priania, ktoré dostal po prijatí do nemocnice v Sao Paule. Jeho dcéra Kely Nascimentová v stredu uviedla, že nejde o nič vážne. S rozdielnou informáciou však dnes prišli brazilské média.

Brazílska futbalová legenda Edson Arantes do Nascimento, lepšie známy ako Pelé.
Vážne obavy o legendárneho Pelého: Znova skončil v nemocnici, chemoterapia nezaberá! Zobraziť článok

Podporné správy prichádzali z celého sveta vrátane brazílskeho trénera Titeho, ktorý je s národným tímom na MS v Katare, informovala AP. „Vždy je príjemné dostávať takéto pozitívne správy. Ďakujem Kataru za túto poctu a všetkým, ktorí mi posielajú dobré vibrácie," napísal Pelé v piatkovom príspevku na Instagrame. Dodal, že do nemocnice chodí každý mesiac.

 

 

Viaceré brazílske média však dnes prišli s diametrálne odlišnými správami. Tvrdia, že Pelého presunuli na oddelenie pre umierajúcich pacientov, kde mu majú pomôcť dosiahnuť čo najvyššiu kvalitu života pred posledným výdychom. Žiaľ, túto informáciu potvrdila aj samotná nemocnica Alberta Einsteina. Pelému chemoterapia nezaberá, a tak mu lekári poskytujú už len paliatívnu liečbu.

Pelému odstránili nádor v septembri 2021, pričom nemocnica vtedy uviedla, že začne s chemoterapiou. Najlepší futbalista 20. storočia pomohol Brazílii vyhrať majstrovstvá sveta v rokoch 1958, 1962 a 1970 a s 77 gólmi v 92 zápasoch za národný tím zostáva historicky najlepším strelcom krajiny.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});