Slafkovský vsietil bleskurýchly gól, oprášil starý rekord: Jurajova veľavravná reakcia po zápase

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) prispel v noci na piatok v NHL gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary 2:1. Už po trinástich ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) prispel v noci na piatok v NHL gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary 2:1. Už po trinástich sekundách otvoril skóre a pripísal si na konto štvrtý presný zásah v sezóne.

Montreal mal v Calgary raketový úvod. Bývalý hráč Flames Sean Monahan vnikol do útočného pásma, Jacob Markström proti nemu vykorčuľoval, no odrazený puk sa dostal k Slafkovskému, ktorý ho cez blokujúcich obrancov nasmeroval do odkrytej bránky.

Slafkovský strelil najrýchlejší gól Canadiens od 2. decembra 2010, keď Brian Gionta otvoril skóre proti New Jersey Devils. “Nikdy som nedal gól pri prvom striedaní, ani som nezískal bod, takže to bol skvelý štart do zápasu,” povedal prvý muž draftu 2022 pre nhl.com.

V 39. minúte mohol slovenský krídelník zvýšiť na 2:0, trafil však žŕdku. V závere druhej tretiny sa Calgary podarilo vyrovnať zásluhou Eliasa Lindholma po akcii, ktorú začal Ružička. V 47. minúte však rozhodol o triumfe Canadiens v presilovke Cole Caufield a vo svojom 100. zápase v NHL strelil 40. gól. Slafkovský nastúpil v tretej formácii s Monahanom a Joshom Andersonom, na ľade strávil 12:39 min a zaznamenal plusový bod.

Juraj Slafkovský otvoril skóre Montrealu už v 13. sekunde a strelil druhý najrýchlejší slovenský gól v histórii profiligy. Slovenský rekord drží Ronald Petrovický, ktorý 21. decembra 2003 skóroval už v 8. sekunde a jeho Atlanta Thrashers napokon vyhrala nad Pittsburghom 7:4. Petrovický potom pridal aj asistenciu, v drese Penguins mal bilanciu 1+1 obranca Martin Štrbák.

Útočník Montrealu Juraj Slafkovský strelil gól už po 13 sekundách.
Skvelá noc Slovákov: Slafkovský a Fehérváry skórovali, Ružička s Černákom asistovali Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});