Víťaz Stanleyho pohára Marián Hossa chystá veľkú šou: Domáca rozlúčka s hviezdami NHL?

Kde hokejovo začínal, napokon aj úspešnú kariéru ukončí! Hokejová legenda Marián Hossa (43), ktorého vlani uviedli do Siene slávy NHL ...
  • Zdroj: Braňo Račko

Kde hokejovo začínal, napokon aj úspešnú kariéru ukončí! Hokejová legenda Marián Hossa (43), ktorého vlani uviedli do Siene slávy NHL a pred pár dňami mu vzdal hold aj klub Chicago, keď vyvesilo jeho dres pod strop arény, bude mať rozlúčkový zápas.

FOTOGALÉRIA: Marián Hossa

A to na Slovensku, na štadióne v Trenčíne. Dokonca majú prísť aj hviezdy z NHL, s ktorými v minulosti hrával v najlepšej lige sveta!

Hossa sa iba pred pár dňami vrátil z Chicaga, kde sa mu dostalo obrovskej pocty. Jeho dres s číslom 81 už nikdy nikto v tíme Jastrabov v budúcnosti neoblečie. „Je to niečo neskutočné. Nikdy v živote by som si nepomyslel, že môj dres bude visieť medzi legendami Chicaga a dokonca aj vedľa basketbalovej ikony Michaela Jordana. Je to veľká pocta,“ povedal bývalý skvelý útočník, ktorý v drese Chicaga získal v rokoch 2009 až 2017 tri Stanleyho poháre.

Dojatý Hossa na ceremoniáli.
Chicago vyvesilo pod strechu štadióna dres trojnásobného víťaza NHL: Hossovi tlieskal aj Škrtel! Zobraziť článok

Príde aj Crosby?

Hoci Hossa pôvodne neplánoval rozlúčkový zápas, napokon sa tak predsa len stane. A slovenský fanúšik sa môže tešiť na exhibíciu, akú Slovensko ešte nezažilo.

„Už päť rokov nehrám hokej a vôbec mi to nechýba. Ale napokon po dohode s mojim agentom som prikývol na rozlúčkový zápas,“ reagoval Hossa.

„A ten bude samozrejme v Trenčíne, kde Marián hokejovo vyrastal. Malo by to byť 18. augusta 2023 a robíme na tom, aby na tento duel prišli aj svetoví hráči, ktorí s Mariánom v minulosti hrávali v NHL,“ ozrejmil agent Neveriš. Podľa Nového Času by mohlo ísť o také mená ako Sidney Crosby, Patrick Kane, Jonathan Toews a ďalší. Samozrejme by nechýbali ani slovenské ikony Chára, Gáborík, Handzuš a iní.

Na snímke Marián Hossa.
Marián Hossa sa zaradil medzi absolútne legendy: Zaslúžená pocta, vraví Kane Zobraziť článok

„Od januára začneme na exhibícii intenzívne robiť a postupne budeme predstavovať mená aktérov,“ doplnil Neveriš.

Ponuka od Chicaga

Hoci Hossa už dres Chicaga na ľade neoblečie, mal by v budúcnosti pracovať v štruktúrach zámorského tímu. „Mám od vedenia ponuku a v blízkej dobe sa verejnosť dozvie, o čo ide. Najskôr si nechcem na plecia naložiť toho veľa, pretože mám aj svoje aktivity. Chcem začať tak pozvoľna,“ dodal Hossa.

Pokrstil knihu

Úspešný hokejista dnes dopoludnia v Trenčíne pokrstil aj svoju knihu pod názvom – Moja cesta z Trenčína do Siene slávy. Krstným otcom sa stal jeho otec František. „Čitatelia sa v nej dozvedia aj veci, ktoré o mne nevedeli. Je tam aj niečo zo súkromia a hlavne množstvo fotiek z osobného albumu,“ navnadil čitateľov Marián.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});