Tehelné pole privíta Winter Games: Vrcholom zápas Slovana a Košíc

Hokejové podujatie Kaufland Winter Games 2023 má priniesť fanúšikom oslavu hokeja, ktorý v predchádzajúcich rokoch obmedzila pandémia ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Hokejové podujatie Kaufland Winter Games 2023 má priniesť fanúšikom oslavu hokeja, ktorý v predchádzajúcich rokoch obmedzila pandémia koronavírusu.

FOTOGALÉRIA: Winter Games

Pod holým nebom sa od 13. do 15. januára na bratislavskom Tehelnom poli odohrajú tri zápasy slovenskej a českej najvyššej súťaže. Na programe sú aj ďalšie sprievodné stretnutia.

"Myslím si, že pandémia nás dostatočne preverila a radi by sme sa opäť stretávali na športových podujatiach, ktoré prinesú ľuďom pohodu. Chceme, aby to bola oslava hokeja," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave organizátor podujatia Marián Bezák. 

V piatok 13. januára proti sebe nastúpia Třinec a Kometa Brno, pričom Oceláŕi majú v kádri viacero slovenských reprezentantov. Ďalší deň je na programe duel medzi Duklou Trenčín a Zvolenom, ktorý hral aj na jedinom doterajšom "Winter Classic". To sa konalo roku 2019 na banskobystrických Štiavničkách a hostia vtedy zdolali Banskú Bystricu 3:2. Budúcoročné podujatie vyvrcholí nedeľným šlágrom medzi Slovanom a Košicami. Pre domácich sú Winter Games zároveň oslavou stého výročia klubu, ktorá prebehla pre covid len v obmedzenom režime.

"Dúfam, že táto oslava sa prejaví vysokou účasťou divákov a zvýšením popularity našej extraligy," povedal majiteľ bratislavského klubu člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Rudolf Hrubý.

Všetky stretnutia sú na programe o 18.30 h, pričom nastúpiť proti sebe majú aj slovenská a česká parahokejová reprezentácia a v rámci exhibície taktiež "Old Boys" zo Slovana a Sparty Praha. Ľadová plocha bude navyše od 12. januára vo vyhradenom čase dispozícii pre školy a športové kluby. Vstupenky na podujatie budú v predaji od budúceho týždňa.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});