Holanďania si zaistili prvenstvo v skupine: Katar zakončil domácí šampionát bez bodového zisku

Futbalisti Holandska zvíťazili v utorkovom zápase A-skupiny MS v Katare nad domácim výberom 2:0 a zaistili si postup do osemfinále ako ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti Holandska zvíťazili v utorkovom zápase A-skupiny MS v Katare nad domácim výberom 2:0 a zaistili si postup do osemfinále ako víťaz skupiny.

FOTOGALÉRIA: Holandsko - Katar

O ich triumf sa postarali Cody Gakpo, ktorý strelil v treťom zápase na turnaji tretí gól, a Frenkie de Jong. Spolu s „Oranjes" si postup z A-skupiny vybojoval aj Senegal po triumfe 2:1 nad Ekvádorom.

A-skupina - 3. kolo:

Holandsko - Katar 2:0 (1:0)
Góly:
27. Gakpo, 49. de Jong. Rozhodovali: Gassama (Gamb.) – Noupue (Kam.), Abouelregal (Eg.), ŽK: Ake (Hol.), 66.784 divákov.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Hneď prvé šance Holanďanov v úvode naznačili, akým smerom sa bude duel uberať. „Oranjes" mali zápas pod kontrolou a pred bránkou Kataru ako prvý zahrozil Blind, ktorého vychytal Barsham. Onedlho vypálil z dobrej pozície de Jong, lopta sa odrazila k Depayovi, ktorý ju v akrobatickej pozícii nedostal do brány. Katar sa do ofenzívy dostával sporadicky a favorit napokon „načal" súpera v 28. minúte. Gakpo si narazil loptu s Klaassenom, na hranici pokutového územia sa rozhodol pre strelu a lopta zapadla po zemi k ľavej žrdi Barshamovej brány. V prvej 45-minútovke hovorili všetky ofenzívne štatistiky v prospech favorita.

Hneď v úvode druhého polčasu Dumfries zbytočne fauloval Afifa a Katar mal k dispozícii zaujímavú „štandardku", ale potom Holanďania udreli. Po centri Klaassena strieľal Depay, brankár Kataru loptu vyrazil a vzápätí ju de Jong poslal do siete - 2:0. V 68. minúte sa fanúšikovia Holandska tešili po tretí raz, keď Berghuis pohodlne poslal loptu do siete, ale arbiter tento gól neuznal pre predchádzajúcu ruku Gakpa. Katarčania sa v závere duelu dostali do náznaku šance, Afif hľadal pred bránou Muntariho, Noppert však celú situáciu prečítal a center vyrazil. Duel ukončila strela Berghuisa spoza šestnástky, lopta skončila na brvne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk