Alex Triebeľ staval luxusné stany pre šejkov na MS: Za alkohol ma zavreli do basy!

Zážitky, na ktoré nikdy nezabudnú. Šestica slovenských živnostníkov dostala prácu priamo v Katare, v mieste, kde sa momentálne odohrávajú ...
  • Zdroj: aat

Zážitky, na ktoré nikdy nezabudnú. Šestica slovenských živnostníkov dostala prácu priamo v Katare, v mieste, kde sa momentálne odohrávajú majstrovstvá sveta vo futbale. Oravci stavali stany priamo aj pre šejkov. Alex Triebeľ (20) ako konateľ spoločnosti porozprával, čo všetko tam zažili, dokonca boli dva dni aj v tamojšej base.

FOTOGALÉRIA: Luxusné stany pre šejkov na MS

Alex napriek tomu, že má len 20 rokov, zažil toho už viac ako dosť. Je konateľom spoločnosti, ktorá stavia veľké multifunkčné stany na rôznych podujatiach. Niektoré, ktoré postavia, vyzerajú ako luxusný rodinný dom. A presne takéto stavali aj v Katare pre šejkov.

„Dostali sme ponuku stavať stany pred štadiónmi. Samozrejme sme neváhali,“ začína rozprávať Alex. Stany stavajú po celom svete. Celých sedem týždňov počas októbra a novembra pracovali v Katare.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Hrozné podmienky

Stany sú so železnou konštrukciou. Steny môžu byť z panelov, zo skla, z látky, strechy rovné, šikmé, odhlučnené, z rôznych materiálov. Tie najväčšie sú pre niekoľko tisíc ľudí. „Stavali sme aj dvojposchodový. Celé horné poschodie je presklené. Je tam aj obrovská terasa s výhľadom na najväčšiu obrazovku na svete, na ktorej premietajú zápasy MS,“ povedal Alex a dodal, že to je určené pre arabských šejkov. „Sú veľmi nároční, potrpia si na luxus. Jedna skriňa je tam drahšia ako auto,“ upresnil. Alex bol súčasťou šesťčlenného tímu, ktorý pracoval v 40-stupňových horúčavách. „Vstávali sme o druhej v noci, pracovali sme od tretej v noci do desiatej dopoludnia. Potom bolo teplo už neznesiteľné. Každú hodinu prišiel ,bezpečák‘ s teplomerom. Ak teplota prekročila hranicu, poslal nás domov,“ povedal Triebeľ a dodal: „Denne som pri práci vypil minimálne desať litrov vody. Všetko som však vypotil,“ vysvetľuje.

MS 2022 sa konajú v kontroverznom Katare
Sú to pravdivé čísla? Jeden z hlavných organizátorov prezradil počet úmrtí pri príprave MS 2022 Zobraziť článok

Sedeli v base

V Katare je obmedzené pitie alkoholu. „V hoteli sme si po robote vypili. Prišla za nami esbéeska a zavolala na nás policajtov. Okamžite prišli, dali nám putá, zobrali nás a hodili nás do cely. Celé dva dni sme tam sedeli. Raz nám doniesli vodu a o tú sme sa museli s každým rozdeliť. Boli to neľudské podmienky,“ opisuje Alex. Keď ich po dvoch dňoch pustili z basy, museli sa dostať do hotela. „Absolútne sme nevedeli, kde sme. Boli sme bosí a asfalt mal tak 50 stupňov. Päť hodín sme hľadali svoj hotel,“ uzavrel.

Na snímke portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa teší z gólu počas zápasu základnej H-skupiny Portugalsko - Uruguaj na majstrovstvách sveta vo futbale.
FIFA definitívne rozhodla: Strelil Ronaldo víťazný gól v zápase proti Uruguaju? Zobraziť článok

Boxerská rodina

Súrodenci Triebeľovci majú box v krvi. Box Club Triebeľ začal písať históriu pred šiestimi rokmi. Staršia Jessica vtedy na ME juniorov získala zlato. O rok titul šampiónky obhájila. V úspechoch sestry pokračoval aj mladší brat Alex, ktorý si z bulharskej Albeny v roku 2017 priniesol domov bronz.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});