FIFA definitívne rozhodla: Strelil Ronaldo víťazný gól v zápase proti Uruguaju?

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potvrdila, že Cristiano Ronaldo (37) v pondelkovom zápase Portugalska s Uruguajom (2:0) na MS ...
  • Zdroj: TASR/AP

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potvrdila, že Cristiano Ronaldo (37) v pondelkovom zápase Portugalska s Uruguajom (2:0) na MS v Katare nestrelil prvý gól svojho tímu. Situáciu preverila technológia od spoločnosti Adidas, ktorá odhalila, že kapitán tímu sa nedotkol strely z kopačky Bruna Fernandesa.

Ronaldo sa teší po góle Portugalska.
Ronaldo všetkých dokonale zmiatol: Oslavoval gól, ktorý nedal Zobraziť článok

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty tento zásah oslavoval, ale FIFA neskôr zasiahla a pripísala gól Fernandesovi. Ronaldo si tak na deviaty presný zásah, a teda vyrovnanie Eusebiovho rekordu v počte gólov Portugalska na MS, bude musieť počkať. Vo vyhlásení FIFA poskytnutom televízii ESPN sa uvádza: „V zápase medzi Portugalskom a Uruguajom sme s použitím technológie „Connected Ball" umiestnenej v lopte Al Rihla boli schopní s konečnou platnosťou preukázať, že Cristiano Ronaldo sa nedotkol lopty pri úvodnom góle zápasu."

„Merania nezaznamenali žiadne pôsobenie vonkajšej sily na loptu. Snímač IMU s frekvenciou 500 Hz vo vnútri nám umožňuje veľmi presnú analýzu," uviedla FIFA.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});