Ledeckú trápia zdravotné problémy, absolvovala operáciu: Kedy sa Ester vráti na svahy?

Trojnásobná olympijská víťazka Ester Ledecká má za sebou ďalšiu operáciu kľúčnej kosti, ktorú si zlomila v letnej príprave. Do sezóny ...
  • Zdroj: SITA/AP

Trojnásobná olympijská víťazka Ester Ledecká má za sebou ďalšiu operáciu kľúčnej kosti, ktorú si zlomila v letnej príprave. Do sezóny dvadsaťsedemročná lyžiarka a snowboardistka vstúpi až v novom roku. Česká hviezda o tom dnes informovala v tlačovej správe.

Pôvodne sa chcela vrátiť na svahy v budúcom týždni na Svetovom pohári v kanadskom Lake Louise, kde pred troma rokmi prvýkrát vyhrala zjazd.

Plány však Ledecká musela zmeniť, pretože liečba trieštivej zlomeniny kľúčnej kosti nešla podľa očakávaní. Po konzultácii s rakúskymi lekármi a fyzioterapeutom Pavlom Kolářom sa preto rozhodla odložiť vstup do sezóny a minulý týždeň v Innsbrucku podstúpila ďalší chirurgický zákrok. „Ďakujem doktorovi Spernerovi z kliniky Kettenbrücke v Innsbrucku a Robertovi Trenkwalderovi z Red Bullu za zabezpečenie špičkovej starostlivosti. Urobím maximum pre to, aby som sa v budúcom roku vrátila na štart pretekov v plnej sile," uviedla Ledecká v tlačovej správe.

Rada by stihla majstrovstvá sveta. Šampionát zjazdárov vo francúzskom Courchevele a Méribele sa začne 6. februára, snowboardisti budú bojovať o medaily o dva týždne neskôr v gruzínskom Bakuriani.

„Teraz musím byť trpezlivá. Držte mi palce, nech sa všetko hojí tak, ako má," konštatovala dvojnásobná majsterka sveta na snowboarde a víťazka troch pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

Päťnásobná víťazka ankety Kráľ bielej stopy stále nemá podpísanú reprezentačnú zmluvu s lyžiarskym zväzom, s ktorým sa nedohodla na marketingových právach.

Maura Caviezela museli transportovať helikoptérou.
Návrat ako z hororu: Švajčiarsky pretekár mal ťažkú nehodu, zo svahu ho brala helikoptéra Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});