Senzačný záver slalomu v Killingtone: Prvé miesto si delia dve pretekárky! Vlhová pred Shiffrinovou

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej nebolo súdené pódiové umiestnenie na víkendových pretekoch Svetového pohára 2022/2023 v americkom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej nebolo súdené pódiové umiestnenie na víkendových pretekoch Svetového pohára 2022/2023 v americkom Killingtone.

Po sobotňajšom 4. mieste v obrovskom slalome zaznamenala rovnaké umiestnenie aj v nedeľňajšom slalome. Ten mal na trati Superstar až dve víťazky - Švédku Annu Swennovú Larssonovú a Švajčiarku Wendy Holdenerovú, ktoré zaznamenali identický čas 1:42,97 min. Tretie miesto obsadila Rakúšanka Katharina Truppeová, za ktorou Vlhová zaostala o 22 stotín sekundy.

Vlhová bola po úvodnom kole na 4. pozícii, no v tom druhom jej to na trati nevyšlo. Zaznamenala v ňom až 25. najlepší čas. Dôvod na spokojnosť nemala ani obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf v SP Mikaela Shiffrinová, ktorá prišla v Killingtone o unikátnu sériu, keďže v slalome tam predtým triumfovala zakaždým v rokoch 2016 - 2019 i vlani.

Vo všetkých prípadoch odsunula na 2. priečku súperku zo Slovenska. Raz bola za ňou druhá Veronika Velez-Zuzulová a štyrikrát Petra Vlhová. V roku 2020 sa v Killingtone nejazdilo pre pandémiu koronavírusu.

Shiffrinová nastupovala na trať ako posledná v poradí, keďže v 1. kole bola najrýchlejšia. V druhej jazde si až do polovice udržiavala náskok, no potom začala strácať a napokon z toho bola až konečná 5. pozícia.

Tešiť ju môže aspoň skutočnosť, že si udržala líderskú pozíciu v celkovej klasifikácii. Na konte má 265 bodov, o 25 viac ako druhá Holdenerová. Tretia Vlhová stráca 45 bodov. V hodnotení disciplíny je na tom taktiež najlepšie Shiffrinová (245), Vlhová je štvrtá (170).

Ženská časť SP v zjazdovom lyžovaní pokračuje počas najbližšieho víkendu 3. a 4. decembra prvými rýchlostnými disciplínami, v kanadskom Lake Louise sú na pláne v sobotu zjazd a v nedeľu superobrovský slalom. O týždeň neskôr vo francúzskom Val d´Isére absolvujú lyžiarky v sobotu obrovský slalom a v nedeľu slalom.

Johannes Hosflot Kläbo
Lyžiari v rôznych kútoch sveta zúria: Všade je len futbal! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});