Milovník francúzskeho futbalu Moravčík pozná recept na elimináciu obhajcu titulu: Vypojte Mbappého z hry!

Idú ako píla! Ľahko a bez odporu. Francúzi boli po sobote prvým známym osemfinalistom svetového šampionátu.
  • Zdroj: TASR/AP

Idú ako píla! Ľahko a bez odporu. Francúzi boli po sobote prvým známym osemfinalistom svetového šampionátu.

FOTOGALÉRIA: Moravčík pozná recept na Francúzov: Vypojte Mbappého z hry!

Po Austrálii (4:1) si v D-skupine poradili s Dánmi (2:1) a po turnaji v Rusku 2018, ktorý vyhrali, mieria vysoko aj v Katare. Na arabských trávnikoch zatiaľ predvádzajú najpôsobivejší futbal. Herne prepracovaný, divácky príťažlivý. Pritom nie v najsilnejšej zostave.

S Dánmi to bol ich tretí vzájomný súboj v poslednom čase. Predchádzajúce dva zápasy v Lige národov sa stali korisťou severského tímu, no najcennejší z nich už patril Francúzom.

„Dáni nie sú takí silní, aby stále nad nimi vyhrávali. Skôr som myslel, že bude remíza. Francúzi sa mi páčia. Hrajú jednoducho. Sú rýchli, kombinačne dobrí a vytvárajú si príležitosti,“ povedal pre Nový Čas legendárny Ľubomír Moravčík, ktorý hral osem rokov v krajine galského kohúta.

Severanov odpálil dvoma gólmi Kylian Mbappé. Neboli to exportné kúsky, ale na tri body a postup zo skupiny stačili. Útočník Paris St. Germain bol nezastaviteľný. „Je to rozdielový hráč v najlepšom veku a v pohode. Asi bude najlepším strelcom majstrovstiev.“

Bývalý slovenský účastník MS 1990 v Taliansku tuší, ako eliminovať obhajcu titulu. „Saudi vypojili z hry Messiho a vyhrali. To je návod, ako zdolať aj Francúzov.“

Podľa niekdajšieho stredopoliara AS St. Etienne a Bastie jeden hráč nemá žiadnu šancu ubrániť hviezdu parížskeho veľkoklubu. Mbappé má v nohách turbo. Po jednom-dvoch krokoch je tri metre za súperom a ihneď ťaží z číselnej prevahy.

„Aj dvaja hráči majú problém zastaviť ho. Priestory pred ním musí niekedy zatvárať až trio futbalistov. Nik si nemôže dovoliť brániť ho iba s jediným. On ani nepotrebuje kľučku. Loptu si ťukne dopredu a ide neohrozene za ňou. Je to momentálne top hráč sveta,“ vyzdvihuje Moravčík jeho kvality.

Francúzi mali pred šampionátom dôvod na paniku, keď sa im postupne zranilo trio skvelých reprezentantov Benzema - Pogba - Kanté. Doteraz akoby trénerovi Didierovi Deschampsovi ani nechýbalo. „Hrajú na troch útočníkov, čo im vyhovuje. Niečo zlé býva aj na niečo dobré. Náhoda to vyriešila.“

Náš milovník francúzskeho futbalu tvrdí, že Francúzi pôjdu v Katare ďaleko. „Je veľká pravdepodobnosť, že môžu obhájiť titul. Sila mužstva je neskutočná. Hocikedy je schopné streliť gól, čo núti súperov byť neustále v strehu. Vo vyraďovacích zápasoch už môžu naraziť na seba silné mužstvá, ale s Francúzmi budú mať problémy všetci, ktorí im prídu do rany,“ dodal Moravčík.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Americký klub je presvedčený o tom, že Lionel Messi s nimi podpíše kontrakt.
Briti to berú ako hotovú vec: S týmto klubom podpíše Messi zmluvu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});