Fínsky hokejový expert: Ak zložia Slováci TENTO útok, získajú na MS zlato!

Podľa fínskeho hokejového odborníka Elma Aittolu slovenská reprezentácia do 20 rokov získa na majstrovstvách sveta zlato, ak sa podarí ...
  • Zdroj: SITA/AP

Podľa fínskeho hokejového odborníka Elma Aittolu slovenská reprezentácia do 20 rokov získa na majstrovstvách sveta zlato, ak sa podarí zložiť takýto útok.

Prelom kalendárnych rokov pravidelne patrí MS v hokeji do 20 rokov. Slovensko má veľmi silnú generáciu a v prípade, že poskladá najsilnejší možný tím, má veľké šance zabojovať o cenné kovy. Stačí si spomenúť na turnaj Hlinka Gretzky Cup 2021, kde Slováci až vo finále prehrali s Ruskom a získali cenné striebro. Jadro tohto tímu by mohlo štartovať aj na blížiacom sa svetovom šampionáte juniorov.

„Ak sa podarí, aby Juraj Slafkovský, Dalibor Dvorský a Filip Mešár hrali v budúcnosti na MS v jednom útoku, som si istý, že pre Slovensko získajú zlato," uviedol fínsky hokejový expert Elmo Aittola v rozhovore pre Sportnet.

Slovenský útočník Juraj Slafkovský ostal po tvrdom hite poriadne otrasený.
Slafkovský odchádzal z ľadu za pomoci spoluhráčov, Tatar vylepšil svoj strelecký účet Zobraziť článok

Juraj Slafkovský sa stal historicky prvou slovenskou draftovou jednotkou a neskôr aj najmladším slovenským strelcom v NHL. 18-ročný útočník nastupuje v zámorskej profilige v tíme Montreal Canadiens a na konte má tri góly a päť bodov v 16 zápasoch.

Jeho kamaráta Filipa Mešára v prvom kole draftovala rovnaká organizácia. Vedenie Montrealu ale usúdilo, že pre jeho rozvoj bude najlepší návrat k juniorom a preto pôsobí v zámorskej OHL v tíme Kitchener Rangers. Strelil šesť gólov a nazbieral 14 bodov v trinástich dueloch.

Dalibor Dvorský bude hviezdou budúcoročného draftu. Väčšina zámorských expertov očakáva, že bude v elitnej desiatke draftovaných hokejistov. 17-ročný útočník hráva v druhej švédskej Allsvenskan za AIK Štokholm a na konte má štyri góly a osem bodov v 16 stretnutiach.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});