Tréner Domaniže Milan Svoboda, ktorého tím sa v príprave popasoval s účastníkom MS: Katar sledujeme v bufete na ihrisku

Nedávno obehol Slovensko príbeh futbalistov z malebnej dedinky Domaniža. Účastník 5. ligy Tj Partizán Domaniža sa  totiž koncom leta ...
  • Zdroj: anc

Nedávno obehol Slovensko príbeh futbalistov z malebnej dedinky Domaniža. Účastník 5. ligy Tj Partizán Domaniža sa totiž koncom leta stal súčasťou prípravy reprezentácie Kataru na prebiehajúce MS. Tréner Milan Svoboda pre Nový Čas prezradil, že výkony Kataru sleduje s obrovským záujmom. Niektorí chalani z tímu sa dokonca spoločne stretnú a zápasy sledujú v bufete na miestnom ihrisku. V piatok to bol druhý zápas Kataru, v ktorom ale podľahol Senegalu 1:3.

FOTOGALÉRIA: Katar sledujú v bufete na ihrisku

Mužstvo z Domaniže v sobotu sa 27. augusta postavilo vo Viedni práve proti organizátorovi svetového šampionátu - Kataru. V zápase podali futbalisti z malebnej dedinky solídny výkon, pričom súperovi podľahli dôstojne „len“ pomerom 0:2. Dnes žije celá Domaniža prevažne zo spomienok, ktoré sú stále čerstvé.

„Prvý zápas Kataru na MS sme sledovali viacerí z tímu u nás v bufete na ihrisku. Boli sme zvedaví, ako to mužstvo bude vyzerať na svetovom šampionáte, keďže sme s nimi hrali naživo aj my. Do konečnej nominácie Kataru sa dostalo až desať hráčov, ktorí hrali proti nám. V prvom zápase nastúpili traja. Je to pre nás zaujímavé a sledujeme to, aj keď Katar je zatiaľ výsledkovo trošku sklamaním, ale možno sa ešte zlepšia,“ povedal Svoboda pre Nový Čas.

Varovanie pre Ronalda

Aby toho nebolo málo, stávkové kancelárie v súvislosti s budúcnosťou Cristiana Ronalda vyhlásili ako možné budúce pôsobisko superhviezdneho Portugalca práve aj klub z Domaniže, na ktorý je vypísaný kurz 5 000:1. „Áno, zachytili sme túto informáciu. Podľa nášho názoru je tento kurz trochu privysoký. Uvidíme, ako sa Ronaldo nakoniec rozhodne. Musím ho však varovať, že tréningy, a hlavne ukončenia sezón Partizána by asi nezvládal,“ smial sa Svoboda.

Záujem rastie

„Je to zábava. Vidíte, po tom Katare o nás stále niekto zakopáva, obrazne povedané. Aj som rozmýšľal, že by sme mu mohli poslať mail alebo niečo na ich fanúšikovskú stránku, ale to by bolo asi náročné. Myslím, že počet sledovateľov na sociálnych sieťach sa nám zvýšil trojnásobne. V minulosti sme ich mali tak možno 300 - 400, dnes je to v tisíckach. Navyše, všade, kde chodíme, sú všetci zvedaví na Katar. Spomienky sú skvelé, možno na Vianoce dáme vyrobiť ešte nejaký malý suvenír, aby nám to pripomínal. A možno vymyslíme aj niečo s podobizňou Ronalda, aby sme prilákali jeho pozornosť,“
uzavrel Svoboda.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});