Kamerunský futbalista má na kopačkách dve vlajky: Rusko je môj domov, po skončení kariéry tam budem žiť!

Pre mnohých je to nepochopiteľné! Kamerunský futbalista Gael Ondua (27) sa hrdo hlási k tomu, že Rusku je jeho domovom. Na MS v Katare ...
  • Zdroj: TASR/AP

Pre mnohých je to nepochopiteľné! Kamerunský futbalista Gael Ondua (27) sa hrdo hlási k tomu, že Rusku je jeho domovom. Na MS v Katare má dokonca ruskú trikolóru aj na kopačkách.

FOTOGALÉRIA: Kamerunský futbalista má na kopačke ruskú vlajku
Ondua nastúpil ako náhradník v zápase proti Švajčiarsku v skupinovej fáze MS (0:1). Predtým na svojom kanáli Telegram zverejnil fotografiu kopačiek s ruskou a kamerunskou vlajkou. 

"Rusko je môj domov. Vyrastal som tam. Žijem tam. Po skončení kariéry tam budem žiť. Ničoho sa nebojím. Cítim sa ako slobodný človek! Kamerun a Rusko sú mojím domovom. Nikdy to neodmietnem," odpovedal Ondua na otázku, či sa nebojí vstúpiť na ihrisko s ruskou vlajkou.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

V rozhovore pre RIA Novosti futbalista poznamenal, že "nikto z organizátorov nevenoval pozornosť ruskej vlajke na kopačkách". 

Ondua sa narodil v Kamerune, ale vyrastal v Rusku, kde jeho otec pracoval na veľvyslanectve. Futbalista vyrastal v akadémii Lokomotivu, bol hráčom Anži a od minulého roka hrá za Hannover.

V marci sa Ondua rozhodol hrať za kamerunskú reprezentáciu, hoci predtým chcel hrať za Rusko.

Od konca februára sa ruská reprezentácia nemôže zúčastňovať na turnajoch FIFA a UEFA. Okrem toho majú ruskí športovci na základe rozhodnutia Športového arbitrážneho súdu zakázané používať národné symboly v súťažiach až do 16. decembra.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});