Tenistka roka Schmiedlová počas galavečera žiarila: Výhru venovala Kleinovi, ten ju podporil bozkom!

Nebolo to ideálne, napriek tomu cíti pocit zadosťučinenia. Slovenská Tenistka roka 2022 Anna Karolína Schmiedlová (28) priznala, že čo ...
  • Zdroj: Ivan Kováč

Nebolo to ideálne, napriek tomu cíti pocit zadosťučinenia. Slovenská Tenistka roka 2022 Anna Karolína Schmiedlová (28) priznala, že čo sa týka výsledkov, mohla byť v tejto sezóne úspešnejšia, napriek tomu je však celkovo spokojná, pretože má okolo seba tých správnych ľudí.

FOTOGALÉRIA: Tenistka roka Schmiedlová venovala výhru Kleinovi

Jedným z nich je aj jej nový priateľ, tenista Lukáš Klein (24), ktorému titul z tradičnej ankety venovala. Ten ju zase za odmenu podporil bozkom.

Schmiedlová vyhrala titul Tenistka roka tretíkrát za sebou. „Chcela by som povedať, že najväčším šťastím, úspechom a zadosťučinením sú pre mňa ľudia, ktorých mám momentálne pri sebe."

„Ďakujem hlavne svojmu trénerskému tandemu. Nie len za to, že sú pri mne, ale že ich rešpektujem ako ľudí a že sú mi vzorom. Rovnako tak veľmi ďakujem rodičom aj priateľovi Lukášovi za celý tento rok,“ uviedla šťastná Schmiedlová s tým, že tenisové výsledky mohli byť tento rok aj lepšie, ale v zásade je spokojná s tým, ako ho celý zvládla.

„Bol naozaj ťažký. Mala som však veľa dobrých momentov. Napríklad víťazstvo na Billie Jean King Cupe si nesmierne cením. A som rada aj za to, že sa mi podarilo udržať vo svetovej stovke a že sa dostanem na veľké turnaje aj budúci rok."

„Do tenisu dávam všetko, čo môžem. V budúcej sezóne nemám nejaké veľké ciele. Viem, čo môžem očakávať a ktoré turnaje mi vyhovujú viac a ktoré menej. Chcem sa hlavne zlepšovať, som na tom najlepšie, ako viem byť, takže predpoklady sú dobré." 

„Dôležitá je aj mentálna príprava. Tenis už vedia hrať všetci, rozhodujú detaily, každý hľadá výhodu podľa toho, čo mu viac sedí a čomu sám verí,“ dodala momentálne 99. hráčka sveta.

Profesionálny kolotoč ju ešte drží, zatiaľ neuvažuje o tom, že by to tenisovo zabalila. „Ale uvidíme postupne. Stále som zdravá, nemám vážne zdravotné problémy. Teraz sa to aj posúva, že tenistky zvyknú hrať dlhšie. Záleží však aj na tom, ako to dievčatá psychicky zvládajú alebo či trebárs nechcú mať rodinu..."

„Ja by som určite chcela ešte chvíľu hrať. Plán je udržať sa v stovke a prípadne opäť vyhrať nejaký WTA turnaj. Alebo byť aspoň vo finále,“ uzavrela Schmiedlová.

LACKO KONČÍ

Skúsený tenista Lukáš Lacko sa vo veku 35 rokov rozhodol pre pretrvávajúce problémy s pravým ramenom ukončiť svoju pestrú kariéru. Rodák z Piešťan to oznámil práve na slávnosti Tenista roka 2022.

Na pódium, kde svoje rozhodnutie odprezentoval, pritom zobral aj svojho synčeka Lucasa (6), ktorý potvrdil, že sa teší z toho, že jeho otec bude doma tráviť oveľa viac času.

Belinda Benčičová si užíva dovolenku v exotike.
Benčičovej pikantné oslavy titulu: Predviedla sa úplne nahá! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});