Slovák Robert a mnoho ďalších nestihli pre zmätky začiatok zápasu: Toto ma nepríjemne prekvapilo!

Šampionát zažíva na vlastnej koži! Robert (38) z Liptovského Mikuláša má možnosť ako jeden zo Slovákov vychutnať si atmosféru MS v Katare. ...
  • Zdroj: archív rd

Šampionát zažíva na vlastnej koži! Robert (38) z Liptovského Mikuláša má možnosť ako jeden zo Slovákov vychutnať si atmosféru MS v Katare. Hoci najdrahší futbalový turnaj v histórii pôsobí navonok luxusne, nie všetko z pohľadu fanúšikov funguje tak, ako má a nejde len o fanzóny bez piva. Čo slovenských fanúšikov vytočilo?!

FOTOGALÉRIA: Slovák Robert o zmätkoch v Katare: Toto ma prekvapilo!

Robert si prešiel tortúrou už pri kupovaní lístkov, keď na ich kúpu čakal takmer 40 hodín. Nakoniec sa mu podarilo získať vstupenky na stredajšie zápasy Chorvátsko - Maroko (0:0) a Španielsko - Kostarika (7:0).

Na letisko v Dauhe priletel sympatický Lipták v deň konania spomínaných súbojov a spočiatku vyzeralo všetko bezproblémovo. „Letiskom sme prešli za tri minúty, všade boli automaty. Žiadne migračné pečiatky, nikde ani nohy,“ opísal prílet s nadšením v hlase.

SAMÉ KOLÓNY

Usporiadanie každého šampionátu je odľahčene povedané jadrová fyzika, ale doteraz boli majstrovstvá, na ktorých sa Robert zúčastnil, vždy pripravené na úrovni. Hoci zohnali taxík, po desiatkach minút v aute im bolo jasné, že takto na štadión načas neprídu.

„Vyskákali sme z auta a vydali sme sa päť kilometrov peši. Na štadión sme prišli, keď už zápas štvrťhodinu bežal. A neboli sme sami, mám pocit, že na tom bolo rovnako pol štadióna fanúšikov,“ povedal so sklamaním v hlase.

To možno podľa neho vysvetľuje aj fakt, že napriek tomu, že lístky mali byť vypredané, zábery kamier často ukazujú nie práve plné tribúny. Na stretnutí s Chorvátskom boli Európania v menšine a Maroko hnala dopredu obrovská masa fanúšikov.

„Zápas ma však nenadchol až tak, ako som predpokladal, o to viac som sa tešil na duel Španielov s Kostarikou,“ vysvetlil Robert. Problémom bol aj fakt, že cez prestávku sa nedalo kúpiť žiadne jedlo ani pitie! „Ja som si uchmatol poslednú vodu, ale zo štadióna som odchádzal hladný a smädný.“

PROBLÉMY SO VSTUPENKAMI

Robert s priateľmi si mysleli, že na presun na druhý štadión majú dosť času. Už po príchode na miesto, odkiaľ mali fanúšikov odvážať autobusy, stáli desaťtisíce ľudí a taxíky neboli k dispozícii. Začínali byť pomaly v strese, keď sa im konečne po hodine podarilo zohnať auto.

Šok zažili, keď si mysleli, že už ich na ceste za futbalovým zážitkom nemôže nič zastaviť. „V taxíku mi prišiel email, že FIFA má problém a nejdú skenovať lístky z mobilu, že máme ísť k priehradke a vstupenky nám budú tlačiť. Keď som si predstavil 40-tisíc ľudí čakajúcich na lístky, nebolo mi všetko jedno,“ opísal chvíle, keď mal tlak skoro 200.

Tým, že prišli na miesto s dostatočným predstihom, zápas nakoniec stihli. „Bol to úžasný duel, úžasná atmosféra, bolo tu veľa Španielov, tak sme sa cítili ako v Európe,“ povedal s nadšením.

BEZ PIVA A DRAHO

Horúci letný večer si podľa Roberta pýtal jedno orosené pivo, jediné, k čomu sa však vo fanzóne dostali, boli kola a voda. „Pivo sme nevideli, ale niekto spomínal, že si ho niekde kupoval za  17 eur,“ hovorí a  dodáva, že ani ubytovanie nebolo práve lacné.

„Za noc si pýtali aj 250 eur na hlavu, takže peňaženku Slováka to poriadne zabolí,“ dodáva Robert, ktorý sa plánuje v Katare ešte pár dní zdržať.

Mexický fanúšik chcel na štadión prepašovať alkohol v netypickom predmete.
Mexičan nerešpektoval pravidlá MS: Pozrite, v čom chcel prepašovať alkohol! Zobraziť článok

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk