Fanúšikovia čakali na góly márne: Uruguaj zaváhal v zápase s Kóreou

Futbalisti Uruguaja remizovali v úvodnom zápase H-skupiny na MS v Katare s Kórejskou republikou 0:0. Oba tímy vystrelili v zápase spolu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Uruguaja remizovali v úvodnom zápase H-skupiny na MS v Katare s Kórejskou republikou 0:0. Oba tímy vystrelili v zápase spolu pätnásťkrát, do priestoru bránky však nemieril ani jeden pokus. Na druhý zápas H-skupiny nastúpili o 17.00 SEČ. Portugalsko a Ghana.

Al Raján - Futbalisti Uruguaja remizovali v úvodnom zápase H-skupiny na MS v Katare s Kórejskou republikou 0:0. Oba tímy vystrelili v zápase spolu pätnásťkrát, do priestoru bránky však nemieril ani jeden pokus.

Na druhý zápas H-skupiny nastúpili o 17.00 SEČ. Portugalsko a Ghana. Uruguaj sa stretne v pondelok 28. novembra o 20.00 s Portugalskom. Kórejčania si v ten istý deň o 14.00 zmerajú sily s Ghanou.

H-skupina – 1. kolo:

Uruguaj – Kórejská republika 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Turpin – Danos, Gringore (všetci Fr.), ŽK: Caceres - Cho Gue-sung, 41.663 divákov

Úvodná štvrťhodina zápasu sa niesla v znamení vysokého tempa, najmä zo strany Kórejčanov. Pramenilo z toho však veľa nepresností a medzihra viazla. Prvý sa dostal do nebezpečnej pozície v 19. minúte Uruguajčan Valverde, ktorý si nabehol na dlhý pas, ale z ťažkej pozície mieril nad Kimovu bránu. V 27. minúte to Kórejčania prehnali s pressingom a Uruguaj vyrazil do otvorenej obrany, avšak rýchlu kontru štyroch proti trom zahatal veľmi zlou prihrávkou Olivera. Na opačnej strane mal v 33. minúte veľkú príležitosť otvoriť skóre nikým nekrytý Hwang Ui-jo, ktorý však nezužitkoval presnú spätnú prihrávku od Kim Moon-hwana. V 43. minúte bol blízko gólu Uruguaj, keď si dobre načasoval výskok pri rohovom kope kapitán Godin, ale Kórejčanov zachránila pravá žrď.

Od druhého polčasu bolo cítiť, že ani jeden z tímov nechcel urobiť veľkú chybu, z ktorej by pramenil dôležitý gól. V 63. minúte sa ocitol v jednej z mála nádejných pozícií uruguajský útočník Nunez, ale v súboji 1 na 1 sa kľučkou vytlačil mimo palebnú pozíciu. V poslednej polhodine mali viac z hry Juhoameričania, ktorí mali loptu častejšie na kopačkách a snažili sa hľadať voľné priestory v kórejskej defenzíve. Osud do vlastných rúk chcel vziať v 90. minúte Valverde, ktorého ďalekonosná prudká strela opečiatkovala pravú žrď Kimovej brány. Následne na opačnej strane chyboval pri rozohrávke brankár Rochet, ale Son jeho zaváhanie nepotrestal a zápas sa skončil bez gólov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});