Superhviezda Crosby o bývalom spoluhráčovi Hossovi: Hrať s ním bola zábava, proti nemu to bol boj!

Na starého priateľa nezabudol! Hokejový klub Chicago Blackhawks slávnostne vyvesil pred zápasom s Pittsburghom pod strechu štadióna United ...

Na starého priateľa nezabudol! Hokejový klub Chicago Blackhawks slávnostne vyvesil pred zápasom s Pittsburghom pod strechu štadióna United Center dres Mariána Hossu (43).

Fotogaléria

Domáci podľahli súperovi 3:5, Tučniakov potiahol najmä kapitán Sidney Crosby (35), ktorý sa blysol gólom a tromi asistenciami. Po stretnutí následne opísal, čo pre neho znamená Hossa, s ktorým v minulosti hral v drese Pittsburghu.

Príbeh, aký by nenapísal ani hollywoodsky scenárista. Marián Hossa túžil v roku 2008 po vytúženom Stanley cupe, preto sa rozhodol vyjednať si z tímu Atlanta Thrashers výmenu do mužstva, ktoré by v tom čase malo šancu získať najslávnejšiu hokejovú trofej sveta. Voľba nakoniec padla na Pittsburgh, kde sa stretol s kapitánom tučniakov Sidneym Crosbym, v tom čase mladou superhviezdou. Spolu to dotiahli až do finále play-off, v ktorom však podľahli Detroitu Red Wings.

Hossa sa následne v honbe za Stanley cupom rozhodol upísať práve červeným krídlam, kde videl najväčšiu šancu na úspech. Osud však novú sezónu zariadil tak, že v repríze finále medzi Detroitom a Pittsburghom sa tentoraz tešili tučniaci a Hossovi v drese Detroitu tak opäť zostali len oči pre plač. Slovenský útočník sa však po obrovskom sklamaní rozhodol upísať svojmu osudovému tímu Chicagu, s ktorým nakoniec Stanleyho pohár vybojoval trikrát. Samotný Crosby má momentálne na konte rovnaký počet titulov.

Dojatý Hossa na ceremoniáli.
Chicago vyvesilo pod strechu štadióna dres trojnásobného víťaza NHL: Hossovi tlieskal aj Škrtel! Zobraziť článok

„Bolo super vidieť znovu Hossu! Sme v kontakte, či už telefonickom alebo si občas len tak napíšeme. Vyzerá, že by mohol stále hrať. Je naozaj vo špičkovej forme,“ tešil sa Crosby po zápase, v ktorom vyvesili Hossov dres. „Ceremónia, ktorú pre neho pripravili, bola krásna. Užil som si ju cez televízor v šatni. Teším sa, že sa jeho číslo vyvesilo pod strop. Mal vskutku fantastickú kariéru,“ dodal Crosby.

Keď počuje meno Marián Hossa, hneď sa mu podľa jeho slov vybaví sila a výbušnosť. „Skvele si počínal na obch koncoch klziska. Určite väčšia zábava bola hrať s ním ako proti nemu. Navyše to bol skvelý človek a spoluhráč. Som vďačný za to, že som si s ním mohol zahrať, aj keď len krátko. Jeho priateľstvo pre mňa veľa znamená. Hlavne v mladom veku bolo skvelé sa od neho niečo naučiť,“ uzavrel Crosby.

Slovenský hokejista Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský (vľavo).
Slafkovský potvrdil, že je výnimočný: Ďalšie poníženie pre Wrighta! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});