Róbert Vittek na dôchodku môže na majstrovstvá už len spomínať: Prečo náš futbal upadá a čo si myslí o Katare?!

Bývalý futbalový kanonier Róbert Vittek (40) si s nami pred štartom svetového šampionátu zaspomínal na jediné vystúpenie slovenského ...

Bývalý futbalový kanonier Róbert Vittek (40) si s nami pred štartom svetového šampionátu zaspomínal na jediné vystúpenie slovenského futbalu v samostatnej ére na MS 2010, kde zažiaril so štyrmi gólmi.

Fotogaléria

Komu držíte palce, respektíve kto podľa vás bude majstrom sveta?

- Dobrému futbalu, ale mám rád nemecký a francúzsky štýl. Obe reprezentácie sú turnajové mužstvá, takže budú patriť medzi hlavných favoritov. Samozrejme, netreba zabúdať na Brazíliu či Argentínu. Ako však býva zvykom na takýchto vrcholných podujatiach, tak vždy nejaká krajina prekvapí, takže som zvedavý, kto to bude tentoraz. Navyše, pre veľké hviezdy ako Ronaldo či Messi to bude posledný šampionát, takže tieto MS môžu napísať zaujímavý príbeh.

Prezident FIFA Giovanni Infantino a katarský emir Tamim bin Hamad Al Thani
Svetové médiá kritizujú prvý deň: Hrať bez talentu je nemožné Zobraziť článok

V roku 2010 premiérovo štartovali v Juhoafrickej republike na majstrovstvách sveta aj Slováci, ako na tento turnaj spomínate?

- Mám iba tie najkrajšie spomienky. Aj keď možno nie všetko bolo ideálne, ale v hlave ostanú iba tie pozitívne veci. Bol to jednoznačne nielen pre mňa, ale aj pre celý slovenský futbal najväčší úspech v samostatnej ére. Vtedy bol náš futbal na vrchole. Ja osobne som strelil štyri góly, dva proti majstrom sveta Talianom, čo sa nestáva každý deň a ľudia mi dodnes za to ďakujú, keď ma stretnú. Určite som dal v kariére aj krajšie góly, ale tieto ostanú navždy výnimočné, pretože boli na majstrovstvách sveta.

Aj si ešte občas pustíte tie zápasy na videu?

- To nie, nie som zase taký narcis. Ale vždy, keď sa blíži takéto vrcholné podujatie, tak sa to v médiách spomenie, zábery sa ukážu a keď to vidím, tak mám aj teraz zimomriavky.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});