Róbert Vittek na dôchodku môže na majstrovstvá už len spomínať: Prečo náš futbal upadá a čo si myslí o Katare?!

Bývalý futbalový kanonier Róbert Vittek (40) si s nami pred štartom svetového šampionátu zaspomínal na jediné vystúpenie slovenského ...

Bývalý futbalový kanonier Róbert Vittek (40) si s nami pred štartom svetového šampionátu zaspomínal na jediné vystúpenie slovenského futbalu v samostatnej ére na MS 2010, kde zažiaril so štyrmi gólmi.

Fotogaléria

Prezradil aj to, koho favorizuje na celkového víťaza turnaja, prečo náš futbal upadá a reč bola aj o medzinárodnom štúdiu, ktoré pred pár dňami úspešne dokončil.

Čo si myslíte o dejisku majstrovstiev sveta v Katare a turnaji hranom v netypickom zimnom období?

- Vieme, že okolo voľby tohto dejiska i obdobia jeho uskutočnenia bolo veľa pozitívnych a negatívnych reakcií, dokonca museli padnúť aj nejaké funkcionárske hlavy. Navyše, všetky súťaže na svete museli tomu prispôsobiť aj svoj kalendár. Na druhej strane však treba povedať, že ide o majstrovstvá sveta vo futbale, čo je fenomén na celom svete. Pozitívom bude aj to, že fanúšikovia budú môcť vidieť hráčov v top forme, pretože keby bolo MS v lete po sezóne, tak všetci už takpovediac melú z posledného. A taktiež si myslím, že organizačne bude podujatie pripravené perfektne. Spolu s olympiádou je futbal najsledovanejšie podujatie na svete a očakávam, že to bude veľkolepé.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Chystáte sa do Kataru?

- Priznám sa, že pôvodný plán bol, že pôjdem do Kataru ako fanúšik futbalu a spojím to s dovolenkou v Dubaji, ale napokon som z tohto výletu upustil. Je to aj kvôli pracovnej vyťaženosti, takže zápasy budem pozorne sledovať doma z gauča a už sa neviem dočkať štartu šampionátu.

Neplánovali ste ísť na podujatie pracovne a možno aj pozrieť nejaké poten­ciálne posily pre bratislavský Slovan, kde od septembra pracujete ako riaditeľ pre medzinárodne vzťahy?

- Vôbec o tejto možnosti nebola debata a navyše na majstrovstvách sveta sú top hráči, ktorých si Slovan nemôže dovoliť z finančnej stránky získať.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});