Vlhová po prvom kole vo výbornej pozícii! Na víťazku stráca minimum

Slovenka Petra Vlhová sa po odjazdení všetkých 75 lyžiarok usadila po prvom kole druhého slalomu v novej sezóne Svetového pohára na 3. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenka Petra Vlhová sa po odjazdení všetkých 75 lyžiarok usadila po prvom kole druhého slalomu v novej sezóne Svetového pohára na 3. mieste.

V nedeľných pretekoch vo fínskom Levi dosiahla najrýchlejší čas víťazka zo soboty Američanka Mikaela Shiffrinová, Vlhová strácala 10 stotín. Druhá bola Nemka Lena Dürrová (+0,7). Druhé kolo bolo na programe od 13.00 h.

V chladnejšom počasí ako v sobotu mali pretekárky jasnejší výhľad, na trať nesadala hmla. Vlhová odštartovala ako siedma a išla dynamicky. Na treťom medzičase mala 19 stotín náskok na Shiffrinovú, no v spodnej časti pribrzdila. "Bolo to dnes veľmi náročné. Čas nebol zlý, ale v nájazde do roviny som urobila chybu a veľa som stratila," povedala Vlhová pre JOJ Šport.

Prvé kolo nedokončila Anna Swennová-Larssonová, ktorá v sobotnom slalome skončila druhá. Švédsku spolufavoritku zastavila chyba, keď sa pošmykla na vnútornej lyži.   

Otrasné zranenie z tréningu znamená pre Maxa Franza rýchly koniec sezóny.
Hrozivé zranenie rakúskej hviezdy: Komplikovaná zlomenina oboch nôh! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});