Dnes o 13.30 hod sa na Tehelnom poli rozlúči obrovská ikona: Hamšíkova derniéra v repre!

Mimoriadne emotívny deň! Už dnes o 13.30 hod. (Šport, PP) nastúpi na bratislavskom Tehelnom poli futbalista Marek Hamšík (35) na svoj ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Mimoriadne emotívny deň! Už dnes o 13.30 hod. (Šport, PP) nastúpi na bratislavskom Tehelnom poli futbalista Marek Hamšík (35) na svoj rozlúčkový zápas za slovenskú reprezentáciu.

FOTOGALÉRIA: Hamšíkova derniéra v repre!

Dlhoročný kapitán tak ukončí bohatú reprezentačnú kariéru, počas ktorej si zahral aj na dvoch európskych šampionátoch a jednom svetovom. Na nedeľu 20. novembra 2022 tak bude Hamšík navždy spomínať ako na deň, kedy si na seba obliekol najcennejší dres naposledy.

Hral na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike, neskôr v pozícii kapitána a lídra priviedol mužstvo aj na dva európske šampionáty. Marek Hamšík bol jednoducho neodmysliteľnou oporou reprezentácie. Dlhoročný kapitán sa definitívne rozlúči s 15-ročnou kariérou v národnom tíme na bratislavskom Tehelnom poli v priateľskom zápase proti Čile (13.30 hod.).

Na tribúnach nebudú chýbať jeho najbližší, kamaráti z Talianska i celá akadémia. „Hádam sa nezosypem. Niečo som už odohral, tak to asi nejako zvládnem. Bude to však plné emócií. Na reprezentačnú kariéru som hrdý a  pyšný. Som rád, že bola taká, aká bola," uviedol Hamšík na svojom poslednom zraze.

Záložník s extravagantným čírom na hlave zároveň priznal, že taliansky tréner Francesco Calzona na neho skúšal určité taktiky, ale bez úspechu. „Je to veľký taktik a profesionál. Robí desaťkrát viac ako my hráči. Skúšal ma v tíme udržať, ale nemal šancu. Dúfam, že vydrží na lavičke tak dlho ako jeho predchodcovia Vladimír Weiss st. či Ján Kozák,“ dodal Hamšík, ktorý si môže rozlúčku osladiť aj tým, že by v prípade výhry nad Čile zaznamenali Slováci svoju vôbec prvú výhru pod novým trénerom.

Hamšík debutoval v seniorskom áčku vo februári 2007 proti Poľsku. Odvtedy odohral rekordných 135 reprezentačných zápasov, počas ktorých nastrieľal aj najviac gólov - 26.

Na snímke dlhoročný kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík.
Hamšík pred vypredaným rozlúčkovým zápasom: Bolo to jediné želanie, ktoré som si prial Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});