Legendárny pilot F1 to povedal na plné ústa: Katar nie je správne miesto pre šport!

Nemecký pretekár F1 Sebastian Vettel (35) tvrdí, že usporiadanie futbalových MS v Katare nie je správne. Reagoval tak po vyjadreniach ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecký pretekár F1 Sebastian Vettel (35) tvrdí, že usporiadanie futbalových MS v Katare nie je správne. Reagoval tak po vyjadreniach ambasádora svetového šampionátu Khalida Salmana, ktorý uviedol, že byť homosexuál je „poškodenie mysle".

Na snímke prvý sprava holandský pilot formuly 1 Max Verstappen z tímu Red Bull sa teší s mechanikmi po víťazstve v kvalifikácii pred Veľkou cenou Abú Zabí.
Verstappen ovládol kvalifikáciu záverečnej Veľkej ceny: Pripíše si v nedeľu ďalšie víťazstvo? Zobraziť článok

Športové federácie by podľa Vettela mali definovať morálny kódex a základné politické podmienky pre športové podujatia v danej krajine. „Je to nehorázne. Keď niekto vyhlási takéto veci, jednoducho by sa do Kataru nemalo ísť. Celá športová federácia by mala povedať, že to nie je správne miesto pre šport," citovala štvornásobného majstra sveta agentúra DPA.

Výrok bývalého katarského futbalistu sa objavil v dokumente nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF. Salman neskôr tvrdil, že jeho poznámka bola vytrhnutá z kontextu.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});