Celá Trnava smúti: Zomrel futbalový brankár († 41)! Za známym finančníkom plačú aj Twiinsky

Osud sa s ním kruto zahral! Celá Trnava smúti po správe o úmrtí známeho futbalového brankára a finančníka Mariána Lipovského († 41).
  • 2Galéria
  • Zdroj: Archív FK Sokol Dolné Orešany

Osud sa s ním kruto zahral! Celá Trnava smúti po správe o úmrtí známeho futbalového brankára a finančníka Mariána Lipovského († 41).

Fotogaléria

Celá Trnava zostala v šoku po správe o úmrtí známeho futbalového brankára a finančníka Mariána Lipovského († 41). Informoval o tom portál trnavskyhlas.sk. Futbalovo pôsobil ako brankár v oblastnej súťaži za Dolné Orešany. Bol známy v oblasti financií, vypracoval sa na riaditeľskú pozíciu. Bol bojovníkom v pracovnom aj športovom živote, no ten najťažší boj so zákernou rakovinou, žiaľ, prehral.

Francúzsky futbalový arbiter Johan Hamel zomrel vo veku 42 rokov počas tréningu na následky mŕtvice.
Tragédia počas tréningu: Zomrel popredný futbalový rozhodca († 42) Zobraziť článok

Koncom septembra zverejnil na sociálnej sieti instagram, na ktorej pôsobí šťastný a usmiaty. „Na tejto fotke som ešte vôbec netušil, že mám v tele nádor. Niekedy vás život zastaví, aj keď vy máte iné plány. Veľa ľudí o svojich problémoch a situáciách nehovorí. Hanbia sa a majú strach, čo si o nich iní pomyslia. Aj ja som medzi takých ľudí patril, ale ľudia by mali vedieť, čím si človek prechádza, môžu sa poučiť z chýb ostatných a nemusia prežiť situáciu ako je tá moja. Viem, že mi budete priať veľa síl a skoré uzdravenie, ale skôr by som chcel, aby ste sa každý deň zamýšľali nad tým, čo v živote zmeniť, aby ste sa do tejto situácie nikdy nedostali,“ napísal Lipovský.

Za talentovaným športovcom plačú aj dvojičky Nízlové, ktoré boli Lipovského dobré kamarátky. "R.I.P. Majko, budeš nám tu veľmi chýbať," plakala na instagrame Daniela a pridala i spoločný záber z dovolenky. 

Hrával okresnú futsalovú ligu a vo futbale postupne chytal za Zeleneč, Špačince, Hornú Krupú, Borovú, Vysokú nad Kysucou a od marca 2017 za Dolné Orešany, rekapituluje jeho športovú kariéru trnavskyhlas.sk. Svoj posledný zápas odchytal na jar, do novej sezóny už nezasiahol.

„Majo bol vždy usmiaty a pozitívne naladený. Mohli sme cez polčas prehrávať rozdielom triedy a on chalanov burcoval a vravel im, že to ešte otočíme, prípadne po záverečnom hvizde rozhodcu povedal: Hlavy hore, nabudúce to vyjde! Po zápasoch ho bolieval chrbát, povedal však, že vždy ak bude treba, príde pomôcť,“ spomínal na svojho spoluhráča útočník Dolných Orešian Vladimír Kulíšek.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});