Tréner Vlhovej o súperkách: Vlani urobili chybu, teraz nás kopírujú!

Tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Mauro Pini prehovoril pred štartom sezóny o súperkách. Vlani urobili chybu, teraz nás kopírujú!
  • Zdroj: SITA/AP

Tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Mauro Pini prehovoril pred štartom sezóny o súperkách. Vlani urobili chybu, teraz nás kopírujú!

Svetový pohár v lyžovaní pre nepriaznivé podmienky odštartuje až počas nasledujúceho víkendu vo fínskom Levi. Petra Vlhová tu v minulosti dosahovala vynikajúce výsledky. Tradične prišla so svojím tímom do Levi už začiatkom novembra, aby sa aklimatizovala a kvalitne pripravila na preteky. Tentoraz podobný model prípravy zvolili aj súperky.

„Bavili sme sa o tom aj v tíme. Vlani Petra začala skvelo a ostatní nás teraz kopírujú – tiež prišli do Levi skoro. Vlani podľa mňa urobili chybu a teraz už nie. Myslím si, že ten malý náskok, ktorý sme vtedy mali sa stratí. Petra je veľmi silná v tréningoch a pripravená zabojovať o víťazstvo. Ľahké to nebude," hovoril tréner Vlhovej Mauro Pini pre Pravdu.

Petra má meno pre ďalšieho soba meno už pripravené.
Petra Vlhová sa už nevie dočkať konca súťažného pôstu: Meno pre nového soba má pripravené Zobraziť článok

Petra Vlhová nedávno šokovala vyjadrením, že po zisku zlatej olympijskej medaily v Pekingu cítila prázdnotu a uvažovala nad tým, že ukončí kariéru.

„Bolo to náročné najmä pre ňu, pre nás v tíme je to iné. Nie sme v jej koži. Chápem, čo sa dialo. Nie je prvá športovkyňa, ktorá mala takéto myšlienky po tom, čo dosiahla životný cieľ – zisk zlatej medaily. Môžete si o tejto kríze prečítať množstvo článkov. Lenže na konci dňa, Petra stále musí cítiť ten oheň. Dnes už nemám pochýb o tom, že v nej je. Trochu sme počkali, dali sme jej čas pre seba," spomínal Pini na obdobie po úspešných olympijských hrách.

„Splnila si celoživotný sen. Teraz ho má vo vrecku. Musí sa však ďalej učiť. Napríklad, ako si stanoviť krátkodobejšie ciele a nielen v lyžovaní, ale aj osobnom živote. Už to nie je iba lyžiarka, ale aj veľká šampiónka a mladá žena. Veríme, že na papier so svojimi cieľmi ešte nenapísala všetko," dodal rešpektovaný tréner.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});