Skončia MS v Katare tragédiou? Hrozné, k čomu vyzýva Islamský štát!

Futbalové majstrovstvá sveta v Katare ešte ani nezačali a už sa vynárajú obavy z bezpečnosti! Otrasné, k čomu vyzýva hnutie Islamský štát.
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalové majstrovstvá sveta v Katare ešte ani nezačali a už sa vynárajú obavy z bezpečnosti! Otrasné, k čomu vyzýva hnutie Islamský štát.

Obrovské obavy krátko pred štartom MS v Katare! Španielsky denník La Razon informoval o chystanom teroristickom útoku stúpencov Islamského štátu, čo dávajú najavo na sociálnej sieti Telegram. Sústrediť sa chcú na krajiny, ktoré patria do Globálnej koalície štátov bojujúcich proti IS.

Sadio Mane (Senegal) príde pre zranenie o MS v Katare.
Padla definitíva: MS v Katare bez jednej z najväčších hviezd! Zobraziť článok

Španielsky web Marca zas píše o tom, že blížiaci sa svetový šampionát v Katare je pre prívržencov teroristickej organizácie je zlatou príležitosťou k "násilným a biologickým činom" vzhľadom k tomu, že v dejisku MS bude množstvo fanúšikov "znepriatelených štátov".

Nenávisť IS smeruje predovšetkým ku krajinám ako Belgicko, Kanada či Francúzsko. Plánované útoky IS majú smerovať ani nie k reprezentačným tímom, ale skôr k fanúšikom z týchto krajín. „Prebiehajú očistné kampane. Buďte súčasťou majstrovstiev sveta v Katare a strieľajte góly. Cieľ je otvorený," znie jeden z mrazivých odkazov na sociálnej sieti Telegram.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});