Trabzonspor v baráži proti Bazileju, Lech so Šatkom proti Bodö/Glimt

Futbalisti Trabzonsporu so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom sa v baráži o účasť v osemfinále Európskej konferenčnej ligy stretnú ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Trabzonsporu so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom sa v baráži o účasť v osemfinále Európskej konferenčnej ligy stretnú s FC Bazilej.

Rozhodol o tom pondelkový žreb v Nyone. Miestenku v osemfinále súťaže má už ako víťaz základnej H-skupiny vo vrecku slovenský šampión Slovan Bratislava.

Priamo do osemfinále tretej najvýznamnejšej pohárovej súťaže na kontinente išli všetci víťazi skupín, okrem Slovana sú nimi Istanbul Basaksehir, West Ham United, Villarreal CF, OGC Nice, AZ Alkmaar, Djugarden a Sivasspor. V baráži o osemfinále sa predstavia druhé tímy zo skupín EKL a tretie tímy základných skupín Európskej ligy.

Bazilej obsadil v H-skupine druhé miesto s rovnakým bodovým ziskom ako Slovan, o prvenstve slovenského zástupcu rozhodla lepšia bilancia vzájomných duelov. Ľubomír Šatka s Lechom Poznaň sa v boji o osemfinále stretne s nórskym FK Bodö/Glimt. Ukrajinský tím Dnipro-1, ktorý hrá svoje domáce stretnutia v Košiciach, nastúpi v baráži proti AEK Larnaka. Lazio Rím bude bojovať s CFR Kluž a Sporting Braga s Fiorentinou.

Baráž sa bude hrať systémom doma-vonku 16. a 23. februára, Slovan sa meno svojho súpera v osemfinále dozvie po žrebe 24. februára budúceho roka. Osemfinálové zápasy sú potom na programe 9. a 16. marca 2023, "belasí" ako víťaz skupiny odohrajú prvé stretnutie na pôde súpera a odvetu doma na Tehelnom poli.

      Dvojice baráže o účasť v osemfinále EKL 2022/2023:
      FK Karabach - KAA Gent
      Trabzonspor - FC Bazilej
      Lazio Rím - CFR Kluž
      FK Bodö/Glimt - Lech Poznaň
      Sporting Braga - AC Fiorentina
      AEK Larnaka - Dnipro-1
      Šeriff Tiraspoľ - Partizan Belehrad
      Ludogorec Razgrad - Anderlecht Brusel

      Kalendár Európskej konferenčnej ligy 2022/2023:
      16. februára: prvé zápasy baráže
      23. februára: odvety baráže
      24. februára: žreb osemfinále
      9. marca: prvé zápasy osemfinále
      16. marca: odvety osemfinále
      17. marca: žreb štvrťfinále a semifinále
      13. apríla: prvé zápasy štvrťfinále
      20. apríla: odvety štvrťfinále
      11. mája: prvé zápasy semifinále
      18. mája: odvety semifinále
      7. júna: finále (Praha, Eden)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});