Sebavedomý kapitán juniorov Petrovický: Som pripravený nahradiť Šimona Nemca!

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v noci na sobotu vo svojom druhom prípravnom zápase pred juniorským šampionátom ...
  • Zdroj: Hockey Slovakia

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov prehrala v noci na sobotu vo svojom druhom prípravnom zápase pred juniorským šampionátom v Kanade.

Po triumfe nad Nemeckom (5:3) Slováci podľahli Švajčiarsku 2:3. Kapitán tímu Rayen Petrovický (20) je pred začiatkom MS optimista a tvrdí, že jeho tím musí byť bez chýbajúcich draftovaných hviezd hlavne o bojovnosti.

Sám Rayen Petrovický, syn bývalého útočníka Roba Petrovického, je pripravený nahradiť v zostave Šimona Nemca, ktorého si z celkovej druhej pozície na drafte vybral v júli klub New Jersey Devils.

„Pozvánku na turnaj som hneď prijal, zápasy na MS som chcel odohrať, aj keď je šampionát v netradičnom termíne. Napriek tomu, že chýbajú veľké mená, očakávania sú optimistické. Som pripravený prebrať aj úlohu Šimona Nemca. Čo mi tréneri povedia, to budem hrať,“ uviedol Petrovický pred ostrým štartom podujatia v Edmontone.

„Trošku sa nám skrátila letná príprava, ale verím, že sme všetci pripravení zabojovať. Tento tím bude musieť byť bez hviezd, ktoré chýbajú, viac o bojovnosti. Možno to bude o trošku ťažšie, ale na to sme tu, aby sme sa snažili bojovať stále každý zápas,“ dodal Petrovický, ktorý sa, ako správny kapitán, snaží neustále pomáhať mladším chalanom v šatni.

„Som tu teraz pre nich. Naša priorita je celkom jednoznačne vyjsť zo skupiny a ďalej uvidíme, ako to pôjde. Osobne budem spokojný, ak budeme hrať dobre a Slovensku ukážeme, že hokej hrať vieme. Teším sa na atmosféru v Kanade, určite si to všetci užijeme,“ uzavrel.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk