Zlatý olympionik Anton Tkáč je stále v nemocnici: Zlyháva mu srdce?!

Vždy bol bojovník a chorobe sa aj teraz postavil čelom. Legendárny slovenský dráhový cyklista Anton Tkáč (71) je už dva a pol týždňa ...
  • Zdroj: anc

Vždy bol bojovník a chorobe sa aj teraz postavil čelom. Legendárny slovenský dráhový cyklista Anton Tkáč (71) je už dva a pol týždňa v nemocnici. Zlatý olympionik z Montrealu leží na Kramároch, kde má čakať na náročnú niekoľkohodinovú operáciu srdca!

FOTOGALÉRIA: Zlatý olympionik Tkáč je stále v nemocnici: Zlyháva mu srdce?!

Trojnásobného majstra sveta hospitalizovali na začiatku októbra, keď mu prišlo nevoľno. „Veľmi zle sa cítil, tak mu privolali záchranku. Tá ho odviezla do nemocnice. Ešte v ten deň mu z pľúc ťahali vodu, aj na druhý deň. Zistili, že mu srdiečko už nepracovalo na 100 %. Čakali ho ďalšie vyšetrenia," prezradil po hospitalizácii Novému Času zdroj z Tkáčovho okolia.

Napriek problémom so zdravím Tkáč nezaprel, že je športovec až do špiku kostí. „Predstavte si, že ešte v nedeľu si pozrel v televízii priamy prenos z pretekov MS formuly 1 v Singapure,“ potvrdil šampiónov priateľ.

Olympijský víťaz z Montrealu 1976 sa napriek siedmim krížikom na chrbte udržiaval vo forme. Na hrádzi v Petržalke ho bolo občas vidieť na kolieskových korčuliach. Rekreačne plával, chodil na prechádzky so svojím milovaným čiernym labradorom... 

Tkáča po lekárskom konzíliu previezli z Nemocnice svätého Michala do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb na Kramároch. Podľa našich informácií leží na oddelení zlyhávania a transplantácie srdca.

„Čaká na operáciu chlopne. Všetci, čo ho máme radi, mu držíme palce, aby sa zákrok podaril. Tá operácia je vážna vec, ale on to zvládne,“ vyjadril svoje presvedčenie ďalší kamarát hviezdy československej dráhovej cyklistiky.

KTO JE ANTON TKÁČ?

- legenda dráhovej cyklistiky

- zlatý medailista z OH 1976 v Montreale 

- trojnásobný majster sveta (1974, 1976, 1978)

- bronzový medailista z MS 1970 na 1 km s pevným štartom

- dvojnásobný Športovec roka v ČSSR (1976, 1978)

- bývalý tréner

- bývalý šéf Slovenského zväzu cyklistiky

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});