Viete, koľko kalórií spálil Evenepoel pri zisku titulu majstra sveta?

Remco Evenepoel je pozoruhodný talent. Belgický cyklista sa vo veku len 22 rokov stal v nedeľu majstrom sveta na ceste, keď zvíťazil ...
  • Zdroj: TASR/AP

Remco Evenepoel je pozoruhodný talent. Belgický cyklista sa vo veku len 22 rokov stal v nedeľu majstrom sveta na ceste, keď zvíťazil v austrálskom Wollongongu.

Jeho jazda bola taká suverénna, že skončil s náskokom 2:21 min. Evenepoel dosiahol priemernú rýchlosť 42,2 km/h na trati dlhej 267 km, čo je rýchlosť, ktorá je ešte pôsobivejšia, keď si uvedomíte, že strávil hodinu vpredu sám.

Takže, koľko energie je potrebné na to, aby ste vyvinuli také nadľudské úsilie?

Po pretekoch Belgičan zdieľal počet svojich spálených kalórií. V priebehu šiestich hodín Evenepoel spotreboval 6 005 kalórií, čo je viac ako dvojnásobok odporúčaného denného príjmu dospelého muža.

 

Pre laika športovej výživy môže byť ťažké predstaviť si, koľko jedla predstavuje 6 000 kalórií. Pri hľadaní ekvivalentného prirovnania sme našli perfektnú zhodu - pizzu.

Minulý rok Evenepoel podpísal päťročnú zmluvu s Pizza Hut a stal sa ambasádorom siete reštaurácií v Belgicku.

6 005 kalórií, ktoré spálil pri víťaznej jazde, je ekvivalentom šiestich stredne veľkých pizza margherita.

 

Zaujímavé je, že Evenepoel má svoju vlastnú pizzu „Remco Edition“, ktorá je vegetariánaska. „Samozrejme, že si musím dávať pozor na to, čo jem, ale potrebujem aj relax a dobré jedlo. Potom sa odvážim objednať si pizzu," povedal nový majster sveta.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});