Kontroverzný Kyrie Irving obvinil vlastný tím: Prišiel kvôli vakcinácii o stomilionovú zmluvu?

Basketbalista Kyrie Irving (30) pred blížiacou sa sezónou NBA prehovoril o svojej pozícii v tíme Brooklyn Nets. Navyše prišiel so šokujúcim ...
  • Zdroj: TASR/AP

Basketbalista Kyrie Irving (30) pred blížiacou sa sezónou NBA prehovoril o svojej pozícii v tíme Brooklyn Nets. Navyše prišiel so šokujúcim tvrdením, podľa ktorého ho vlastný zamestnávateľ obral o lukratívny kontrakt v hodnote 100 miliónov dolárov.

Kyrie Irving je známy svojím odmietavým postojom voči očkovaniu proti covidu-19. Z toho dôvodu tak v minulej sezóne nemohol odohrať plnú porciu zápasov. Po pôvodnom celoplošnom zákaze mu bolo najskôr povolené cestovať len na vonkajšie stretnutia, keďže na tie domáce v New Yorku bola vakcinácia nevyhnutná. Nakoniec predsa len dostal výnimku aj v tomto štáte, avšak napriek tomu stihol nastúpiť len na 34 duelov a s hviezdami nabitým Brooklynom nedokázal prejsť ani cez prvé kolo play-off NBA.

Na snímke belgická basketbalistka Julie Vanloová a Nikolina Deličová z Bosny a Hercegoviny v zápase A-skupiny Belgicko - Bosna a Hercegovina na MS v basketbale žien.
Američanky stanovili nový rekord šampionátu: Toľko bodov ešte nikto nedal Zobraziť článok

Podľa slov Kyrieho Irvinga mu preto Nets pri jednaniach o novej zmluve dali ultimátum. „Mohol som buď podpísať nový kontrakt a nechať sa zaočkovať alebo sa nezaočkovať a žiť v neistote, že možno prídem o prácu," cituje jeho vyjadrenie zámorská športová stanica ESPN. Takéto obvinenie však vedenie klubu na čele s generálnym manažérom Seanom Marksom zásadne odmieta.

Hviezda NBA napokon od svojho presvedčenia neupustila a vakcínu proti covidu-19 si aj naďalej neplánuje pichnúť. „Pretože som sa rozhodol nezaočkovať, prišiel som o štvorročnú zmluvu na viac než sto miliónov dolárov," dodal Irving. Jeho aktuálny kontrakt s ročným platom 36,5 milióna dolárov vyprší po sezóne 2022/2023. 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});