Španielskeho tenistu po postupe premohli emócie: Finalista Nadal plakal do trička!

Už iba jedna výhra ho delí od rekordu snov. Španielsky tenista Rafael Nadal (35) postúpil po šiesty raz do finále Australian Open. V ...
  • Zdroj: TASR/AP

Už iba jedna výhra ho delí od rekordu snov. Španielsky tenista Rafael Nadal (35) postúpil po šiesty raz do finále Australian Open. V semifinále vyradil Taliana Mattea Berrettiniho 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 a v nedeľu bude mať šancu stať sa prvým hráčom svetas 21 grandslamovými trofejami na svojom konte.

Nadal, ktorý v Melbourne triumfoval v roku 2009, potreboval na postup necelé tri hodiny. Na tvrdom povrchu zaznamenal jubilejnú 500. výhru. „Prvé dva sety boli z mojej strany najlepšie za dlhší čas. Matteo v treťom sete hral výborne, ale potom som čakal na šancu a bojoval. Postup do finále pre mňa veľa znamená,“ povedal Nadal, ktorý si pri prezliekaní trička utieral slzy. Rafa sa môže v prípade úspechu odpútať od svojich rivalov - Švajčiara Federera a Srba Djokoviča, ktorí v Melbourne nehrajú. Aktuálne majú všetci traja 20 grandslamových titulov. „Je to len o Australian Open. Mal som tu trocha smolu a párkrát som bol blízko,“ pripomenul Nadal štyri finálové prehry. O titul sa pobije s Rusom Medvedevom, ktorý vyradil Gréka Tsitsipasa.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk