Brankár Manchestru United mieri do Sparty Praha! Prišiel Dúbravka a musel odísť

Po oznámení príchodu slovenského reprezentanta Martina Dúbravku (33) do slávneho Manchestru United nastala v tamojšom klube ďalšia zmena ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Po oznámení príchodu slovenského reprezentanta Martina Dúbravku (33) do slávneho Manchestru United nastala v tamojšom klube ďalšia zmena - jeden z gólmanov sa z Old Traffordu sťahuje do Sparty Praha!

Do hlavného mesta Česka smeruje po viac ako štyroch rokoch v Anglicku dvadsaťdvaročný brankár Matej Kovář (22), ktorý našich západných susedov reprezentoval aj v mládežníckych kategóriách. V januári 2018 si ho zo Slovácka, v ktorom futbalovo vyrastal, vyhliadol práve Manchester.

 

Na Britských ostrovoch chytával najmä za juniorské tímy United a v kategórii do 19 rokov sa predstavil aj v mládežníckej Európskej lige. Skúsenosti naberal aj so seniorským futbalom, keď v rámci hosťovaní pôsobil v mužstvách Swindon Town a Burton.

V minulom ročníku bol zaradený aj na súpisku seniorského mužstva „červených diablov“ . Po príchode Dúbravku sa však musel porúčať a pre svoj ďalší rozvoj si vybral český veľkoklub Sparta Praha.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk