Česká dizajnérka opisuje medaily, o ktoré sa hrá: Prečo zvolila takýto materiál?

Hokejová horúčka menom majstrovstvá sveta je tu. Spolu 16 krajín bude bojovať o tri medailové série. Pekne by sa vynímali aj na slovenských ...
  • 2Galéria
  • Zdroj: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024

Hokejová horúčka menom majstrovstvá sveta je tu. Spolu 16 krajín bude bojovať o tri medailové série. Pekne by sa vynímali aj na slovenských krkoch, pretože tie tohtoročné sa českým organizátorom vydarili.

Fotogaléria

Pred šampionátom odtajnili organizátori cenné kovy, o ktoré sa bude bojovať. Rozdávať sa budú v posledný deň turnaja, keď sú na programe súboj o tretie miesto i finále.

Medaily pre tento svetový šampionát sú vyrobené z krištáľového skla a vznikali v Novom Bore na severe Čiech u dizajnérky Kateřiny Handlovej.

„Sklo som zvolila zámerne. Svojím charakterom pripomína ľad a vybrúsené ostré rezy na ňom potom symbolizujú stopy po korčuliach. Tie vyjadrujú dynamiku a pohyb,“ opisuje hlavnú myšlienku dizajnérka.

„Podoba medailí je čiastočne určená regulami IIHF, ktoré sme museli dodržať. Každý organizátor však hľadá svoju cestu k jedinečným cenným kovom. Pre nás bolo prioritou zvoliť ako materiál sklo,“ reagoval prezident pražského organizačného výboru MS 2024 a bývalý skvelý gólman Petr Bříza a dodal: „Pri tvorbe sme sa zamerali aj na to, aby vyzerali dobre aj na dresoch.“

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Slafkovský je pripravený ťahať reprezentáciu na MS! Čo na to osobnosti? Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});