Slovákov mrzela 3. tretina: Slafkovský prezradil, čo treba zlepšiť

Slovenských hokejistov po prehre v generálke na majstrovstvá sveta s USA (2:6) mrzela hlavne záverečná tretina, v ktorej inkasovali tri ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenských hokejistov po prehre v generálke na majstrovstvá sveta s USA (2:6) mrzela hlavne záverečná tretina, v ktorej inkasovali tri góly a už nedokázali konkurovať hviezdami nabitému tímu zo zámoria.

FOTOGALÉRIA: Slovensko vs USA - príprava

Hlavný tréner Craig Ramsay i niektorí hráči, ktorí sa pripojili k tímu pred duelom, hovorili aj o únave a veria, že do prvého duelu v Ostrave stihnúť doladiť detaily a zlepšiť najmä hru v koncovke. Slovákov čaká prvý duel na šampionáte už v piatok o 16.20 h proti Nemecku.

Ramsayho zverenci hrali s favoritom v podstate celé dve tretiny vyrovnaný duel a do druhej prestávky išli s tesným mankom 2:3. V treťom dejstve však už dominovali zámorskí hráči a v jeho druhej časti strelili ďalšie tri góly, posledný do prázdnej bránky. "Som rád, že nás preveril taký kvalitný súper. Pred zápasom pribudlo do nášho mužstva viacero hráčov a niektorí počas duelu pôsobili unavene. Náš výkon v prvých dvoch tretinách sa mi páčil, v tretej bol cítiť úbytok síl. Som hrdý na všetkých hráčov, ktorí sa zapojili do záverečnej prípravy. Teraz sa začína tá najdôležitejšia práca," povedal po zápase Ramsay.

Záujem o služby slovenského reprezentanta má Dynamo Moskva.
Hudáček o svojich problémoch: Kvôli TOMUTO som nechcel ísť na MS! Zobraziť článok

O slovenské góly sa postarali Juraj Slafkovský a Peter Cehlárik, ktorí nastúpili v elitnom útoku spolu s centrom Marekom Hrivíkom. Práve táto formácia robila súperom najväčšie problémy. "Hralo sa mi s nimi dobre, ako vždy. Sú to skvelí hráči. Ale stále je tam veľa vecí, ktoré by sme mohli vylepšiť. Aj z mojej strany, ja som stratil veľa pukov a vymýšľal som somariny," priznal po zápase Slafkovský, ktorý zožal vo vypredanej aréne Ondreja Nepelu zo všetkých hráčov najväčší aplauz a to niekoľkokrát.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});