Kapitán nášho tímu na MS: Na papieri máme silný mužstvo, ale..

Čaká ho siedmy šampionát v kariére, je pripravený byť lídrom a urobiť pre úspech národného tímu maximum. Reč je o útočníkovi a vicemajstrovi ...
  • Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Čaká ho siedmy šampionát v kariére, je pripravený byť lídrom a urobiť pre úspech národného tímu maximum. Reč je o útočníkovi a vicemajstrovi sveta z roku 2012 Tomášovi Tatarorvi (33). Krídelník Seattle Kraken v rozhovore prezradil, že máme na papieri silné mužstvo, ale musíme to potvrdiť aj na turnaji na ľade.

FOTOGALÉRIA: Tomáš Tatar
Už niekoľko zápasov pred koncom základnej časti bolo jasné, že Seattle nepostúpi do play-off. Boli ste už vtedy rozhodnutí, že prídete na šampionát posilniť národný tím?
Všetci o mne vedia, že mám pozitívny vzťah k národnému mužstvu. To bolo aj v tomto prípade. Vôbec som neváhal. V minulosti som dvakrát neprišiel, ale vždy to bolo kvôli zdravotnému stavu. Teším sa na turnaj, sme tu skvelá partia a urobíme maximum, aby sme dosiahli, čo najlepší výsledok a potešili fanúšikov.
Zmluva s tíme Seattle Kraken vám končí, neváhali ste s účasťou na MS kvôli tomu, aby ste sa náhodou nezranili?
Čo sa týka tohto, tak moju hráčsku poistku som nechal, aby vyriešil môj agent s hokejovým zväzom.
Hoci vám končí kontrakt, mohlo vám Seattle aj zakázať účasť na majstrovstvách?
Samozrejme! Stále som ich hráčom do konca júna. Ale generálny manažér Ron Francis ma bez problémov uvoľnil a aj ďalších chalanov, čo idú hrať za iné krajiny.
Do Ostravy prídeme asi s najsilnejším možným tímom, čo sme mohli momentálne poskladať. Ako vidíte naša ambície?
Áno, na papieri máme naozaj výborné mužstvo, ale musíme to dokázať aj v zápasoch na ľade. Ako som už povedal, verím, že vytvoríme skvelú partiu a dosiahneme, čo najlepší výsledok.
Slovenský hokejista Tomáš Tatar plánuje štartovať na májových MS.
Príde Tomáš Tatar na MS? Je oficiálne rozhodnuté! Zobraziť článok
Odporúčame z TIVI.sk
 
});