Obranný pilier národného tímu Martin Fehérváry: NHL už neriešim, myslím len na medailu z MS!

Je v skvelej nálade a šampionátu sa už nevie dočkať. Reč je o obrancovi Martinovi Fehérvárym (24), ktorý po vypadnutí jeho Washingtonu ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Je v skvelej nálade a šampionátu sa už nevie dočkať. Reč je o obrancovi Martinovi Fehérvárym (24), ktorý po vypadnutí jeho Washingtonu z play-off veľmi rád posilnil národné mužstvo.

FOTOGALÉRIA: Martin Fehérváry

Aj podľa neho máme v zostave tento rok dosť silných mien na to, aby sa nám podaril medailový úspech, no všetko bude závisieť hlavne od toho, aká partia sa na turnaji vytvorí.

Vypadnutie v play-off NHL už Fehyho prebolelo. „Bohužiaľ, taký je hokej. Niekedy sa vyhráva a niekedy prehráva. My sme boli vo Washingtone v prvom rade radi, že sme spravili aspoň play-off. New York Rangers v prvom kole bol naozaj silný tím. Dostali sme 4:0 na zápasy, no do poslednej minúty sme makali naplno. Charakter tímu sa ukázal,“ uviedol po príchode na pondelkový zraz, keď bol vo skvelej nálade.

Teraz sníva už iba o medailovom úspechu. „Na majstrovstvá sveta som sa veľmi tešil. Na Slovensku som už niekoľko dní, takže aj ten časový posun už mám zvládnutý. Máme v zostave tento rok dobré mená, ale dôležité bude, ako sa dáme všetci dokopy a akú partiu vytvoríme. Najpodstatnejšie bude to, ako si budeme rozumieť na ľade a nie to, aké sú mená.

Z tohto pohľadu to však vyzerá dobre, takže sa už neviem dočkať,“ dodal spokojný Fehérváry. Obranné rady tímu trénera Craiga Ramsayho aj s jeho príchodom výrazne posilnili. Bude práve tam naša najväčšia sila? „Celkovo je ten tím dobre vyvážený. Dobrých hráčov máme v útoku i obrane. Prišlo naozaj veľa chalanov, no musíme robiť všetko pre to, aby sme nemali nikde žiadne slabiny.

Juraj Slafkovský a Cole Caufield sú veľmi dobrí kamaráti.
Američania sú už v Bratislave: Ich hviezda po príchode prosila Slafkovského o pomoc! Zobraziť článok

Konkurencia bude silná. Určite to bude náročné, celý turnaj. Každý zápas bude o niečom inom. Máme dobrý tím a budeme vyrovnaným súperom pre každého,“ myslí si Martin, ktorého dnes s celým tímom čaká ešte príprava s USA. „Bude to dobrá previerka pred skvelou kulisou.

Pre mňa ako Bratislavčana to bude špeciálne ešte o čosi navyše, príde veľa rodinných príslušníkov i kamarátov. Z toho som veľmi šťastný,“ uzavrel skvelý obranca.

Slovenskí hokejisti skončili na MS v Rige na deviatom mieste, do štvrťfinále nepostúpili.
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});