Veľký zvrat v prípade smrti Maradonu: Lekárska správa odhaľuje, čo ho skutočne zabilo!

Nové zistenia a veľký zvrat v prípade smrti legendárneho argentínskeho futbalistu Diega Maradonu! Čo odhaľuje lekárska správa?
  • Zdroj: TASR/AP

Nové zistenia a veľký zvrat v prípade smrti legendárneho argentínskeho futbalistu Diega Maradonu! Čo odhaľuje lekárska správa?

FOTOGALÉRIA: Diego Maradona

V novembri 2020 sa ponoril celý futbalový svet do obrovského smútku. Ten spôsobila tragická správa o úmrtí legendárneho argentínskeho futbalistu Diega Maradonu. Infarkt, ktorý ho zabil, mohol súvisieť s užívaním kokaínu a naznačujú to nové uniknuté informácie z lekárskej správy. Informuje The Sun. To by mohlo priniesť veľký zvrat v prípade, v ktorom je obvinených osem lekárov a zdravotných sestier z nedbanlivosti, ktorá mala spôsobiť smrť Maradonu. Sú obvinení z toho, že nechali legendárneho futbalistu v agónii niekoľko hodín, keď sa jeho zdravotný stav zhoršil.

Futbaloví velikáni, ktorí už nie sú medzi nami.
Písali dejiny svetového futbalu: Tieto legendy už hrajú s Adamcom v nebi... Zobraziť článok

Spomínaným ôsmim zdravotníkom, medzi ktorými je aj psychiatrička Agustina Cosachovová, hrozí v prípade dokázania viny až 25 rokov za mrežami. Diego Maradona, ktorý sa zotavoval po operácii mozgu, mal dlhodobé problémy so závislosťou na kokaíne. A práve táto droga sa mu mohla stať osudnou. "Mohli to byť dve príčiny: jedna prirodzená a druhá vplyvom požitia toxickej látky," cituje The Sun právnika obvinenej psychiatričky Cosachovovej, ktorá sa starala o Maradonu. V celom prípade tak môže nastať veľký zvrat!

Príčina smrti Diega Maradonu bola zahalená rúškom tajomstva a prebiehalo rozsiahle vyšetrovanie, aby túto príčinu dokázalo určiť. Policajti vykonali raziu v domoch a kanceláriách jeho lekárov a na vyšetrenie jeho smrti bola vymenovaná skupina 20 lekárskych expertov. Na súdnom procese v Buenos Aires, ktorý by mal trvať niekoľko mesiacov, bude vypovedať viac ako 200 svedkov.

Pitva Diega Maradonu zistila, že zomrel v spánku na akútny pľúcny edém vzniknutý ako dôsledok srdcového zlyhávania. Pôvodne sa hovorilo o tom, že nemal v krvi žiadny alkohol ani toxické látky, okrem psychofarmák používaných na liečbu depresie a úzkosti. Teraz však môže byť všetko inak!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});