Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne

Rodák z Matejoviec nad Hornádom a aktuálne jeden z najslávnejších Košičanov Ján Kozák st. oslávil v stredu v kruhu rodiny 70 rokov. V ...
  • Zdroj: TASR

Rodák z Matejoviec nad Hornádom a aktuálne jeden z najslávnejších Košičanov Ján Kozák st. oslávil v stredu v kruhu rodiny 70 rokov. V tento deň si zaspomínal v rozhlasovej Nočnej pyramíde aj na časy z jeho hráčskej i trénerskej kariéry.

Sedem hráčov (Dúbravka, Šulla, Šatka, Škriniar, Gyömbér, Lobotka a Weiss) porušilo štatút reprezentanta a životosprávu, keď sa do hotela vrátili z baru až nadránom. „S hráčmi sme mali jasné pravidlá. Keď chceli niekde ísť si sadnúť, kapitán a zástupca kapitána prišli za mnou, dohodli sme sa, dokedy majú hráči voľno, a rešpektovalo sa to,“ pripojil s tým, že v tomto prípade hráči odišli svojvoľne.

Pre neho to predstavovalo obrovský šok. „Bral som to osobne, pretože to bol prejav toho, že si ma nevážia. Prezidentovi Kováčikovi som dal pri následnom stretnutí jednoduchú otázku, či si vie predstaviť budúcnosť reprezentácie bez týchto hráčov, on mi povedal nie. Ja som mu na to odpovedal, že si neviem predstaviť spoluprácu s nimi, pretože ma sklamali, tak som odišiel preč,“ vysvetlil okolnosti.

Najväčšie sklamanie

„Bolo to svojím spôsobom najväčšie sklamanie pre mňa, lebo som sa informoval a zistil som, že hlavným iniciátorom tohto výjazdu bol Vlado Weiss ml. Bol veľmi dobrý hráč, ale ako človek bol pre mňa obrovské sklamanie,“ hovorí na rovinu bývalý reprezentačný tréner.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});