Slovenský futbal sa ponoril do smútku: Zomrel legendárny brankár a účastník MS (†79)

Tragická správa! Na druhý svet odišiel slovenský futbalový brankár a veľká osobnosť košického futbalu Anton Flešár (†79). Narodil sa ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Tragická správa! Na druhý svet odišiel slovenský futbalový brankár a veľká osobnosť košického futbalu Anton Flešár (†79). Narodil sa 8. mája 1944 v Stropkove a zomrel 11. apríla 2024 v metropole východu.

Legenda amerického futbalu O.J. Simpson.
Šokujúca správa zo zámoria: Zomrela jedna z najkontroverznejších postáv športovej histórie (†76)! Zobraziť článok

Flešár v 1. československej lige odohral za Lokomotívu Košice 218 zápasov a vyhral s ňou Slovenský aj Československý pohár. V jej drese vydržal celkovo 10 sezón.

Debutoval vo veku 23 rokov a 4 mesiace a na svoj posledný duel v 1. lige nastúpil vo veku 32 rokov a 11 mesiacov. Počas vojenskej služby získal v roku 1966 majstrovský titul s Duklou Praha, kde kryl chrbát slávnemu kolegovi Ivovi Viktorovi.

Bol československým reprezentantom a účastníkom majstrovstiev sveta vo futbale 1970, kde plnil úlohu tímovej trojky práve za spomínaným Viktorom a Alexandrom Vencelom. V príprave odchytal dva súboje proti NDR a Luxembursku.

Zomrel člen realizačného tímu HKM Zvolen Dušan Košík (tretí zľava), ktorý ako pracovník záchrannej služby tragicky zahynul pri autohavárii pri prevoze pacienta.
Obrovský smútok v hokejovom Zvolene: Zachraňoval ľudský život, sám pri tom zahynul Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});