Pikantný súboj pre naše brankárky: Ukrajinské rodáčky v boji proti Ukrajine

Zostáva ešte rozdať 10 miesteniek na ME 2024 hádzanárok v Rakúsku, Maďarsku a vo Švajčiarsku. O jednu z nich zvedú priamy boj zajtra ...

Zostáva ešte rozdať 10 miesteniek na ME 2024 hádzanárok v Rakúsku, Maďarsku a vo Švajčiarsku. O jednu z nich zvedú priamy boj zajtra v Šali o 18.00 hod. Slovenky proti Ukrajinkám. Zaujímavosťou je to, že zabraňovať gólom našich súperiek budú ukrajinské rodáčky Alexandra Ivanicjová (30) a Iryna Jablonská-Bobaľová (32).

Fotogaléria

Tento súboj bude pre ňu špecifický. „Bude to boj o všetko, ale dúfam, že sa budeme tešiť my,“ poznamenala pre SZH.

Možnosti postupu

Ak chceme mať istotu postupu, potrebujeme zvíťaziť nad Ukrajinou aspoň o šesť gólov, tým by sme preskočili Ukrajinu v tabuľke a obsadili druhé postupové miesto. Môžeme vyhrať aj o päť gólov, ale v tom prípade by sme maximálne museli inkasovať 19 gólov, keď prvý zápas sme prehrali na súperovej pôde 20:25.

Postupujú však aj štyria najlepší z tretích miest, pričom výsledky v ostatných skupinách nám prajú. To znamená, že zrejme bude stačiť na postup aj akékoľvek víťazstvo nad Ukrajinou a možno pomôže aj remíza. Teoreticky sa môže stať, že postúpime na ME aj po prehre, ale to by museli naši súperi v ostatných skupinách inkasovať v posledných zápasoch debakle.

Lopušanová si v USA zvyká na nový život.
Neuveriteľná Lopušanová si podmaňuje Ameriku: Predviedla grandiózny výkon! Zobraziť článok

Na svete je nový prominentný tenisový párik.
Aktívna Daniela Hantuchová je späť na Slovensku: Milenca vymenila za... Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});