Lindsey Vonnová expanduje v biznise: Lyžiarska legenda investovala do futbalového klubu

Tých investícií má viac. V móde, kozmetike či automobilovom priemysle, ale svojim posledným biznisovým krokom legenda lyžovania prekvapila ...
  • Zdroj: Northfoto

Tých investícií má viac. V móde, kozmetike či automobilovom priemysle, ale svojim posledným biznisovým krokom legenda lyžovania prekvapila všetkých. Lindsey Vonnová vložila svoje peniaze do futbalu.

Olympijská a svetová šampiónka a víťazka osemdesiatich pretekov SP získala podiel v ženskom futbalovom klube Utah Royals ako súčasť investičnej skupiny vedenej dvoma podnikateľmi so záujmami o basketbalové tímy NBA: Ryan Smith, majiteľ Utah Jazz, a David Blitzer, majiteľ Philadelphia 76ers. Global Football Holdings, ktorú založili, má podiely vo viacerých kluboch vrátane FC Augsburg a anglického Crystal Palace.

 

Tréner Barcelony Xavi Hernandez.
Legendárny Xavi: Najväčší talent španielskeho futbalu je... Zobraziť článok

 

„Som tak nadšená, že môžem podporovať ženy a ženy z Utahu,“ uviedla vo videu zdieľanom klubom, ktorý hral v americkej Národnej ženskej futbalovej lige (NWSL) v rokoch 2018 až 2020 a potom preniesli všetky práva na vtedy novovytvorenú Franchise Kansas City.

Komentátor RTVS Pavol Gašpar
Pavol Gašpar si želá skorý verdikt o hráčoch z KHL na MS: Nech je rozhodnutie akékoľvek, budem ho rešpektovať Zobraziť článok

Teraz sa Vonnová a spol. pokúšajú vzkriesiť Utah Royals so sídlom v Salt Lake City. Sezóna NWSL sa začína 16. marca, keď Royals nastúpia v úvodnom kole proti Chicago Red Stars. „Na úvodnom hvizde prot Chicago Red Stars budem,“ sľúbila Vonnová, ktorá tiež podporuje Utah v jeho kandidatúre na olympijské hry v roku 2034, na čo chce využiť aj 5 miliónov fanúšikov, ktorých má na sociálnych sieťach.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});