Tréner Calzona bez okolkov: Rozhodil likvidačný faul Vavra na Haraslína atmosféru v repre?!

Priateľský zápas medzi Spartou Praha a dánskou Kodaňou sa stal dejiskom neuveriteľnej udalosti, ktorá vyvolala vlnu diskusií a rozruchu. ...

Priateľský zápas medzi Spartou Praha a dánskou Kodaňou sa stal dejiskom neuveriteľnej udalosti, ktorá vyvolala vlnu diskusií a rozruchu. Obranca Sparty Denis Vavro (27) si vyslúžil červenú kartu za brutálny zákrok na svojho vlastného kolegu z reprezentácie, Lukáša Haraslína (27). Čo si o celom incidente myslí tréner národného tímu Francesco Clazona (55)? Neobáva sa zbytočných problémov pred blížiacim sa Eurom?!

Fotogaléria

Zápas, ktorý mal byť príležitosťou pre slovenských hráčov demonštrovať svoje schopnosti a pripraviť sa na nadchádzajúce vyostrené duely na majstrovstvách Európy, sa zmenil na príbeh plný kontroverzie. V dôsledku Vavrovho agresívneho zákroku, ktorý je mnohými označovaný ako "likvidačný", rozhodca nemal inú možnosť, ako mu ukázať červenú kartu a vylúčiť ho z hry.

Na snímke útočník ŠK Slovan Bratislava Aleksandar Čavrič počas tréningu pred utorňajším zápasom 2. predkola Ligy majstrov HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan.
Čavrič na ME v slovenskom drese? Je to takmer oficiálne! Zobraziť článok

Prečo sa však Vavro zachoval takýmto spôsobom práve ku kamarátovi z reprezentácie? Na otázku, či tento drsný incident poznačí atmosféru v nároďáku teraz odpovedal ten najpovolanejší – tréner Francesco Calzona: „Vôbec nie. Taký je futbal, prináša aj také veci. Možno to vletenie, alebo ten zákrok, vyzeral zle, ale nestalo sa nič hrozné. Sú to chalani, ktorí sú inteligentní a už si to spolu vyrozprávali. Nevidím preto dôvod, aby som vyvodzoval dôsledky z toho, čo sa stalo na ihrisku. Patrí to k nášmu športu. Pokiaľ títo dvaja chalani budú nominovaní, určite budú posilou reprezentácie tak, ako tomu bolo aj doteraz,“ vyjadril sa Calzona, ktorý si zároveň uvedomuje, že pred prestížnym Eurom bude musieť jeho tím ešte poriadne pridať. „Vecí, čo chceme zlepšiť je viacej. Taktiku, techniku a v neposlednom rade i kondíciu. Je tu veľký priestor na zlepšenie. Je na čom pracovať, toto mužstvo je stále v nejakom vývoji, ešte nie sme na vrchole. Vieme, kto nás čaká na Eure, urobíme maximum, aby sme boli konkurencieschopní,“ ubezpečil všetkých skúsený tréner.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});